„Tikimybė, kad karantinas bus atšauktas gegužės 11 dieną yra minimali ir tikrai labai nedidelė. Supraskime, kad karantinas reiškia daug plačiau nei tik tai parduotuvių veikla ar išėjimas kažkur į viešąją erdvę, tai yra tam tikros sąlygos izoliacijos, saviizoliacijos, tikrinimo, judėjimo. Tikrai manau, kad gegužės 11 dieną, net nežinau kas turėtų atsitikti, kad gegužės 11 dieną karantino visos sąlygos turėtų būti atšauktos. Manau, kad jos bus pratęstos, bet palaipsniui visu suvaržymai bus švelninami, jei situacija ir toliau gerės“, – komentavo A. Veryga.

Jo taip pat teirautasi, kada galėtų būti pradėtas trečiasis karantino švelninimo etapas ir kas juo galėtų atnaujinti veiklą.

„Švelninimas vyksta nuolat, kiekvieną savaitę paskelbiama kažkas, kas nukreipta į tam tikrų karantino sąlygų sušvelninimą. Pradedant tam tikrų paslaugų teikimu, parduotuvių veikla, dabar kalbame apie sveikatos priežiūros paslaugų teikimo sušvelninimą ir apie visas kitas priemones, yra galvojama apie kitas sporto šakas nei tik tos, kurios išvardytos, bet kol sprendimų nėra priimta nenorėčiau ir negalėčiau jų komentuoti. Yra aktyviai diskutuojama, daug argumentų išsakoma tiek už, tiek prieš tam tikrų sąlygų atnaujinimą, suvaržymą, kai tik bus priimti informuosime“, – teigė ministras.

Planinės procedūros gydymo įstaigose galėtų būti atnaujintos nuo kitos savaitės, tačiau galutinį sprendimą trečiadienį priims Vyriausybė, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Dėl terminų, tai man sudėtinga pasakyti, preliminarus siūlymas buvo gegužės 4 diena, bet gali būti, kad bus apsispręsta ir dėl kažkokio ankstesnio termino“, – per spaudos konferenciją pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje sakė A. Veryga.

Anot jo, svarstoma atnaujinti didžiąją dalį planinių paslaugų, rašo BNS. Tačiau teikiant jas ligoninėse, pirmiausia, turės būti atsižvelgiama į būtinybę išlaikyti lovų rezervą koronavirusu sergantiems pacientams.

Anot ministro, apie planines odontologų paslaugas šiame etape nėra kalbama.

Delfi primena, kad Vyriausybei pratęsus karantiną iki gegužės 11 dienos ir sušvelninus jo sąlygas, nuo ketvirtadienio darbą galėjo atnaujinti visos parduotuvėms, įskaitant ir esančias didžiuosiuose prekybos centruose.

Pirmadienį, balandžio 27 dieną, įsigaliojo antrasis karantino švelninimo etapas, kuriuo bus leista pradėti dirbti lauko kavinėms, grožio salonams, muziejams, bibliotekoms, botanikos sodams.