Tiesa, kiaušiniai – ekologiški, laisvai laikomų vištų, o ne narvuose laikomų ir iškankintų vištų.
Namie taip pat buvo likusių Kumato rūšies pomidorų, avokado, prancūziško batono, (jis buvo padžiūvęs, bet apšlakščius alyvuogių aliejumi ir pašildžius 10-15 minučių iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje jis tampa puikia, skania, traškia brusketa).
Kadangi karantino metu darbas vyksta iš namų, nieko tokio ir pasipjaustyti svogūno. Dėl imuninės sistemos stiprinimo. Juk šiomis dienomis gera sveikata tikrai pravers.
Tad sotiems ir sveikiems pusryčiams jums reikės (kiekis – pagal poreikį):
- Kiaušinių
- Pomidorų
- Avokado
- Svogūno
- Pipirų
- Druskos
- Prieskoninių žolelių, jeigu turite
- Šviežios (arba nebūtinai) duonos.
Kaip iškepti kiaušinį, kad jis būtų labai skanus? Ogi paprastai. Įpilkite aliejaus į keptuvę, pakaitinkite, įmuškite kiaušinius ir ant labai silpnos ugnies kepkite apie 10-15 min., kol baltymas sustandės, o trynys liks dar šiek tiek skystas. Svarbu, kad baltymas nesuskrustų. Pabarstykite druska ir pipirais.
Patiekite kiaušinius kartu su pjaustytomis daržovėmis ir pašildyta senesne arba šviežia duona.
Skanaus.