Žmonių antplūdžio nepastebi

Centriniame miesto turguje kiaušiniais ir šakočiais prekiaujanti Albina Vasiliauskienė tikina, kad šiuo metu nepastebi didelio žmonių antplūdžio, tačiau likus porai dienų prieš Velykas prasidės tikrasis bumas. Pasak prekybininkės, kiaušinių kainos nuo praeitų metų visiškai nekito – net kainų stendai liko tie patys.

„Parduotuvėje ukrainietiški kiaušiniai atrodo prastai, o baltų lietuviškų net nėra. Mes prekiaujame lenkiškais, o prieš šventes tik lietuviškais kiaušiniais, kurių kokybė žymiai geresnė. Siūlome ant kraiko laikomų vištų kiaušinių iš Zarasų, kurių kaina prekybos centruose siekia 2,19 euro, o čia tik 1,85 euro. Pas mus šių kiaušinių paklausa gana didelė“, – pasakoja prekybininkė.

Pasak moters, visų rūšių kiaušiniai perkami gan vienodai, tačiau prieš Velykas pirkėjai dažniausiai renkasi baltus kiaušinius, kurių kaina svyruoja nuo 1,20 euro iki 1,40 euro. A. Vasiliauskienė pastebi, kad žmonės kol kas perka žymiai mažiau nei praėjusiais metais. Tačiau tokie pastebėjimai, pasak moters, dar nieko nereiškia, nes visi skubės apsipirkti likus porai dienų iki švenčių.
Velykos Kauno turguje

„Žmonės po truputį tampa sąmoningesni ir supranta, kad nebūtinai reikia baltų kiaušinių ir renkasi lukštais marginti rudus. Darbo dienomis žmonės neturi kada užsukti, tačiau šeštadienį nusimato pats didžiausias pirkimo bumas. Paskutinę dieną visi lėks pirkti kiaušinių, o jų neradę bus pikti ir nusivylę“, – tikina prekybininkė.

Renkasi ir netradicinius kiaušinius

Moteris atskleidžia, kad žmonės šventėms perka ne tik tradicinius kiaušinius. Pasak A. Vasiliauskienės, daugelis pirkėjų velykiniam stalui renkasi ir putpelių kiaušinius, kurie naudingi valgomi ir žali, stiprina sveikatą ir imunitetą.

„Turiu vieną pirkėją, kuris šiuos kiaušinius valgo, kad stiprintų akis. Ateina žmonės kartą per savaitę ir nusiperka net dešimt dėžučių. Šie kiaušiniai puikiai tinka ir vaikams, nes nekelia jokių alergijų“, – tikina Albina.
Velykos Kauno turguje

Prekybininkė atvirauja nebijanti pritrūkti kiaušinių. Moteris tvirtina, kad anksčiau laiko išpardavusi produkciją tiesiog vyks namo.

„Per tris šventines dienas nedirbsime, tai tikimės, kad iki to laiko viską ir išpirks. Praeitais metais penktadienį jau nuo ketvirtos valandos pardavimui nieko nebeturėjome“, – prisimena A. Vasiliauskienė.

Perka daugiau nei įprastai

Prieš Velykas didžiausios eilės turguje pastebimos žuvies skyriuje. Čia pardavėjai tikina, kad klientų tikrai netrūksta ir jų net daugiau nei praėjusiais metais. Pasak prekybininkų, populiariausia prekė išlieka pigiausia šaldyta silkė, kurios kaina siekia 2,95 euro.
Velykos Kauno turguje

Mėsos pardavėjams turguje klientų taip pat netrūksta. Pasak jų, prieš šventes yra juntamas šioks toks pagyvėjimas ir žmonės perka kiek daugiau nei įprastai.
„Visada paskutines dvi dienas prieš šventes visus apimdavo pirkimo karštinė, tačiau dabar žmonės pradeda ankščiau rūpintis švenčių stalu. Pas mus dažniausiai perka veršieną, kadangi turguje siūlomų prekių kokybė geresnė ir kainos palankesnės žmonėms“, – atvirauja prekybininkai.
Velykos Kauno turguje

Neskuba apsipirkti šventėms

Pasak daržovėmis prekiaujančios Birutės, žmonės šventėms apsipirkti neskuba ir tai daro likus vienai ar dviem dienoms. Prekybininkė atvirauja, kad kainos kiek pakilo nuo praeitų metų, tačiau tai neišgąsdina pirkėjų, nes prekių kaina atitinka kokybę.

„Mes neturime senų prekių, viskas tik šviežia. Parduotuvių tinklai gali sau leisti pardavinėti didesnėmis kainomis ir prastesnius produktus. Tačiau mums čia sunku susirinkti centus prekiaujant ir sumokėti už brangią prekybos vietą.

Pagrindinės šventės, Kalėdos ar Velykos, yra prekybos pakilimo metas. Bet stipraus pokyčio pardavimuose prieš šventes nepastebime. Daugiausia žmonės perka žalumynus: salotas, agurkus ar ridikėlius, taip pat braškes“, – teigia moteris.

Prekybininkė tikina, kad šventiniu laikotarpiu kainos nėra specialiai keliamos. Pasak jos, turgaus prekeiviai neima tokių kiekių kaip didieji centrai, o nepardavus produktų per dieną, vakare kainos yra mažinamos.

„Žmonės dabar perka pagal poreikį, kiek jiems reikia, ir tikrai galima pastebėti masinį taupymą. Tačiau šventėms žmonės renkasi kokybiškas prekes ir negaili joms pinigų“, – pasakoja Birutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)