25 laivo „USS Fort McHenry“ įgulos nariams diagnozuotas parotitas, kurio simptomai primena kiaulytę, teigia Jungtinių Valstijų kariuomenės atstovai.

Kol su karinėmis pajėgomis dėl incidento nesusisiekė CNN, JAV pareigūnai apie tai tylėjo. Pirmieji ligos atvejai užfiksuoti gruodį, o naujausias – kovo 9 dieną.

„Nė vienam sergančiam pavojus negresia. Susirgusieji arba jau pasveiko, arba netrukus pasveiks“, – CNN sakė Penktosios flotilės atstovai.

Visi 703 laivo įgulos nariai buvo paskiepyti nuo tymų, kiaulytės ir raudoniukės, patvirtino JAV karinio laivyno Penktosios flotilės būstinė Bahreine.

Šiuo metu laivas yra Persijos įlankos regione, karo medikai akylai stebi situaciją ir laukia, kada bus saugu plaukti į uostą.

JAV karinių pajėgų atstovas CNN patvirtino, jog fiksuojamas susirgimų protrūkis. Sprendimą plaukti į uostą, esą, bus galima svarstyti tada, kai naujų susirgimų nebus bent 30 dienų.

Nepaisant to, „USS Fort McHenry“ sausio pradžioje norėjo patekti į uostą Rumunijoje, kai plaukė Juodąja jūra, prieš pasukdamas atgal į Viduržemio jūrą ir Artimuosius Rytus. Laive plaukia dalis 22-ojo ekspedicinio dalinio karių. Nuo tada, kai gruodžio 22 dieną susirgo pirmasis laivo įgulos narys, 24 iš 25 pacientų grįžo į tarnybą.

Sunegalavę laivo įgulos nariai buvo gydomi laivo ligoninėje. Gyvenamosios ir darbo patalpos buvo dezinfekuotos.

Nė vienas personalo narys nebuvo išskraidintas iš laivo. Ekspertai sako, kad visi susirgusieji sėkmingai pasveiks.

Nepaisant to, artimiausiu metu į laivą bus pasiųsti prevencinės medicinos ekspertų, kurie įvertins, kokių tolimesnių žingsnių vertėtų imtis.