Kaip teigiama šalies vadovės užuojautoje, V. Einoris visą gyvenimą paskyrė dar jaunystėje pasirinktai sričiai ir, kaip patyręs žemės ūkio specialistas, reiklus vadovas, politikas, daug jėgų ir žinių atidavė tarnaudamas nepriklausomai Lietuvai - tiek eidamas ambasadoriaus pareigas Kazachstane, tiek vadovaudamas ministerijai ar dirbdamas parlamente.

Pasak prezidentės, visi, kuriems teko pažinoti V. Einorį ir kartu dirbti, nepamirš jo principingumo ir dalykiškumo, kuriame visada jautėsi didelis padorumas ir atsakomybė.

Dėl šios netekties prezidentė pareiškė nuoširdžią užuojautą V. Einorio artimiesiems, draugams ir buvusiems kolegoms.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis Seimo ir savo vardu pareiškė nuoširdžią užuojautą buvusio Seimo nario, žemės ūkio ministro, politiko ir agronomo Vytauto Einorio artimiesiems.

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis taip pat reiškia užuojautą dėl Vytauto Einorio mirties.

„Anapilin iškeliavo žymus agronomas, patyręs kaimo reikalų specialistas, buvęs žemės ūkio ministras ir ambasadorius Vytautas Einoris. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems ir visiems, kuriems teko garbė pažinoti šią asmenybę“,- sakoma premjero užuojautoje.

Vytautas Einoris 1993-1994 m. buvo Lietuvos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Kazachstane. 1994-1996 m. dirbo žemės ūkio ministru. Nuo 1995 m. iki 2004 m. buvo Lietuvos Respublikos Seimo narys. Nuo 2006 m. dirbo Nacionalinės veterinarijos laboratorijos direktoriaus pavaduotoju.

Pasak parlamento vadovo, Vytautas Einoris buvo nusipelnęs agronomijos srityje, buvo mokslinis agronomas-ekonomistas, daug dirbo žemės ūkio sektoriaus labui.

V. Einoris mirė pirmadienį, sausio 7 d.

Atsisveikinimas su V. Einoriu antradienį, sausio 8 d., nuo 13 iki 20 val. Antavilių pensionate. Trečiadienį, sausio 9 d., 16 val. urna su velionio palaikais bus pašarvota Kauno Tylos namuose (Perlojos g. 42). Laidotuvės įvyks ketvirtadienį, sausio 10 d., 13 val. Petrašiūnų kapinėse.