„Aš jų (prezidentės žodžių. - ELTA) nepriėmiau, aš tiesiog turiu savo įsitikinimus ir, manau, kad mes turime įveikti ne karingumu, o įveikti ramybe, įveikti bendradarbiavimu, siekiant viso šito, o ne keliant karo vėliavas“, - „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Į prezidentės raginimus neleisti įsigalėti karingam neraštingumui ir agresyviam populizmui Seimo vadovas sureagavo teigdamas, kad D. Grybauskaitė tiesiog ieško gerai skambančių frazių.

„Aš manau, kad mes kartais susigalvojame po iškilesnę frazę, kurią norima naudoti, kad ji būtų cituojama“, - tvirtino V. Pranckietis.

Galiausiai Seimo vadovas suabejojo, ar linkėjimas kovoti su populizmu yra apskritai aktualus. „Populizmas visada buvo ir bus, kadangi per rinkimus yra žadama daug daugiau negu galima įgyvendinti“, - apibendrino Seimo pirmininkas.

Naujametiniame sveikime D. Grybauskaitė pabrėžė, kad 2019 m. laukia daugybė iššūkių šalies viduje ir tarptautinėje arenoje.

„Kitais metais laukia daugybė iššūkių. Ir tarptautinėje arenoje, ir šalies viduje. Viską įveiksime, jeigu neleisime įsigalėti karingam neraštingumui ir agresyviam populizmui. Saugokime laisvą Lietuvą bei mūsų žmonių teises ir laisves“, - naujametiniame sveikinime sakė prezidentė D. Grybauskaitė.