Jo duomenimis, užpuolimo priežastimi tapo susišaudymu pasibaigęs konfliktas Malpaso muitinėje tarp pareigūno ir vieno iš vairuotojų. Šis incidentas išprovokavo vietos gyventojų riaušes, per kurias jie apiplėšė ir padegė sandėlius bei policijos nuovadą, kurioje užsibarikadavo policininkai ir muitininkai.

Haičio prezidentas Jovenelis Moisei`as pasmerkė smurtą ir davė nurodymą surasti tragedijos kaltininkus. „Muitinės darbuotojai buvo žiauriai nužudyti Malpaso pasienio punkte. Teisėsaugos institucijos turi padaryti visa, kad šio gėdingo ir barbariško nusikaltimo kaltininkai būtų nuteisti. Mano užuojauta žuvusiųjų šeimoms“, - parašė jis tviteryje.

Riaušės sukėlė ir šalies ekonomistų susirūpinimą, nes Malpasas - viena didžiausių pasienio perėjų Haičio ir Dominikos Respublikos pasienyje, per kurią gabenama daug krovinių.

Prieš savaitę šeši žmonės žuvo, o dar penki buvo sužeisti per protesto akcijas, surengtas Haičio opozicijos atstovų, reikalaujančių, kad prezidentas J. Moisei`as atsistatydintų dėl skandalo, susijusio su lėšų grobstymu realizuojant projektą „Petrocaribe“. Pagal šį projektą Venesuela tiekia naftą Karibų baseino ir Centrinės Amerikos šalims lengvatinėmis sąlygomis.