Abrikosų ir migdolų tarta

Reikės:

  • 60 g tirpinto sviesto
  • 30 g cukraus pudros
  • 180 g maltų migdolų miltų
  • 3 didelių kiaušinių
  • 80 g medaus
  • 7–8 nedidelių abrikosų

Gaminimas:

  1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 175°C ir tartos kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Inde sumaišykite migdolų miltus ir cukraus pudrą. Jeigu jos neturite, kavamalėje ar su trintuvu sutrinkite cukrų.
  3. Supilkite tirpintą sviestą, medų ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite.
  4. Supilkite tešlą į kepimo skardą ir išdėliokite ant jos griežinėliais pjaustytus abrikosus.
  5. Kepkite apie 40–50 minučių.
  6. Kai pyragas atvės, išimkite jį iš kepimo skardos ir apibarstykite cukraus pudra.

Citrinų pyragas be cukraus


Citrinų pyragas be cukraus


Reikės:

  • 175 g kambario temperatūros sviesto
  • 215 g skysto medaus
  • 3 citrinų žievelių
  • 1 citrinos sulčių
  • 75 g maltų migdolų
  • 3 kiaušinių
  • 100 g viso grūdo speltų miltų
  • 3 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 15 g migdolų riekelių

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su 165 g medaus ir dviem trečdaliais citrinos žievelėmis. Šių ingredientų maišymui geriau naudoti elektrinį plaktuvą, mat išplakti reikės iki šviesios ir purios masės. Suberkite maltus migdolus, įmuškite vieną kiaušinį ir išmaišykite – šį procesą kartokite, kol sunaudosite visus 3 kiaušinius.
  2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite ir suberkite į masę.
  3. Supilkite visą mišinį į sviestu išteptą skardą, apibarstykite jį migdolų riekelėmis ir kepkite apie 40–45 minutes iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.
  4. Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą. Keptuvėje ar nedideliame puode iki skystos masės pašildykite medų ir sumaišykite jį su likusiomis citrinos drožlėmis, įpilkite citrinos sulčių.
  5. Iškepus pyragui jame padarykite skylutes su dantų krapštukais ir tuomet apliekite kepinį paruoštu sirupu.

Aguonų tortas


Aguonų tortas

Pagrindui reikės:

  • 4 didelių kiaušinių
  • 1 stiklinės ir ¾ baltojo cukraus
  • 1 stiklinės augalinio aliejaus
  • 2 valgomųjų šaukštų vanilinio cukraus
  • 3 stiklinių miltų
  • 1 valgomojo šaukšto kepimo miltelių
  • 6 valgomųjų šaukštų aguonų
  • 2 citrinų žievelių
  • ¾ arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 stiklinės pasukų

Pertepimui:

  • pusės stiklinės sviesto
  • 115 g maskarponės sūrio
  • 250 g stiklinių cukraus pudros
  • 1–2 valgomųjų šaukštų pieno
  • 1 stiklinės aguonų

Gaminimas:

  1. Elektriniu plaktuvu išmaišykite kiaušinius, cukrų, aliejų ir vanilę.
  2. Atskirame inde suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, aguonas ir citrinų žieveles.
  3. Pasukas ir birųjį mišinį labai gerai sumaišykite su prieš tai jau paruošta mase.
  4. Sukrėskite masę į 3 vienodo dydžio kepimo indus ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Jeigu negalite kepti 3 pyragų vienu metu, kepkite visą pyrago masę vienoje skardoje, tik turėkite omenyje, kad pyragas keps kiek ilgiau – apie 35 minutes.
  5. Kol pagrindas iškeps, paruoškite pertepimą. Minkštą sviestą ir maskarponės sūrį gerai išsukite elektriniu plaktuvu. Lėtai įberkite cukraus pudrą, įpilkite pieno ir pusę stiklinės aguonų ir vėl gerai viską išplakite.
  6. Kiekvieną pyragą aptepkite paruoštu kremu, sudėkite vieną ant kito ir aptepkite visą tortą. Tortą puoškite jį apibarstydami aguonomis – tiek šonus, tiek viršų“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)