Abrikosų ir migdolų tarta
Reikės:
- 60 g tirpinto sviesto
- 30 g cukraus pudros
- 180 g maltų migdolų miltų
- 3 didelių kiaušinių
- 80 g medaus
- 7–8 nedidelių abrikosų
Gaminimas:
- Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 175°C ir tartos kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Inde sumaišykite migdolų miltus ir cukraus pudrą. Jeigu jos neturite, kavamalėje ar su trintuvu sutrinkite cukrų.
- Supilkite tirpintą sviestą, medų ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite.
- Supilkite tešlą į kepimo skardą ir išdėliokite ant jos griežinėliais pjaustytus abrikosus.
- Kepkite apie 40–50 minučių.
- Kai pyragas atvės, išimkite jį iš kepimo skardos ir apibarstykite cukraus pudra.
Citrinų pyragas be cukraus
Citrinų pyragas be cukraus
Reikės:
- 175 g kambario temperatūros sviesto
- 215 g skysto medaus
- 3 citrinų žievelių
- 1 citrinos sulčių
- 75 g maltų migdolų
- 3 kiaušinių
- 100 g viso grūdo speltų miltų
- 3 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- 15 g migdolų riekelių
Gaminimas:
- Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su 165 g medaus ir dviem trečdaliais citrinos žievelėmis. Šių ingredientų maišymui geriau naudoti elektrinį plaktuvą, mat išplakti reikės iki šviesios ir purios masės. Suberkite maltus migdolus, įmuškite vieną kiaušinį ir išmaišykite – šį procesą kartokite, kol sunaudosite visus 3 kiaušinius.
- Miltus ir kepimo miltelius persijokite ir suberkite į masę.
- Supilkite visą mišinį į sviestu išteptą skardą, apibarstykite jį migdolų riekelėmis ir kepkite apie 40–45 minutes iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.
- Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą. Keptuvėje ar nedideliame puode iki skystos masės pašildykite medų ir sumaišykite jį su likusiomis citrinos drožlėmis, įpilkite citrinos sulčių.
- Iškepus pyragui jame padarykite skylutes su dantų krapštukais ir tuomet apliekite kepinį paruoštu sirupu.
Aguonų tortas
Aguonų tortas
Pagrindui reikės:
- 4 didelių kiaušinių
- 1 stiklinės ir ¾ baltojo cukraus
- 1 stiklinės augalinio aliejaus
- 2 valgomųjų šaukštų vanilinio cukraus
- 3 stiklinių miltų
- 1 valgomojo šaukšto kepimo miltelių
- 6 valgomųjų šaukštų aguonų
- 2 citrinų žievelių
- ¾ arbatinio šaukštelio druskos
- 1 stiklinės pasukų
Pertepimui:
- pusės stiklinės sviesto
- 115 g maskarponės sūrio
- 250 g stiklinių cukraus pudros
- 1–2 valgomųjų šaukštų pieno
- 1 stiklinės aguonų
Gaminimas:
- Elektriniu plaktuvu išmaišykite kiaušinius, cukrų, aliejų ir vanilę.
- Atskirame inde suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, aguonas ir citrinų žieveles.
- Pasukas ir birųjį mišinį labai gerai sumaišykite su prieš tai jau paruošta mase.
- Sukrėskite masę į 3 vienodo dydžio kepimo indus ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Jeigu negalite kepti 3 pyragų vienu metu, kepkite visą pyrago masę vienoje skardoje, tik turėkite omenyje, kad pyragas keps kiek ilgiau – apie 35 minutes.
- Kol pagrindas iškeps, paruoškite pertepimą. Minkštą sviestą ir maskarponės sūrį gerai išsukite elektriniu plaktuvu. Lėtai įberkite cukraus pudrą, įpilkite pieno ir pusę stiklinės aguonų ir vėl gerai viską išplakite.
- Kiekvieną pyragą aptepkite paruoštu kremu, sudėkite vieną ant kito ir aptepkite visą tortą. Tortą puoškite jį apibarstydami aguonomis – tiek šonus, tiek viršų“.