Jeigu aviacijos sektorių palygintume su valstybe, pagal BVP jis užimtų 20 vietą tarp visų pasaulio valstybių ir galėtume palyginti jį su Šveicarija ar Argentina.

Specialistai sako, kad aviacijos sektoriaus darbuotojai dirba našiausiai. Iš viso šiame sektoriuje visame pasaulyje dirba apie 10 mln. žmonių.

Aviacijos sektorius sukuria 65,5 milijonus darbų vietų, tačiau didžioji dalis jų (apie 37 mln.) yra turizmo sektoriuje. Aviacijos sektorius, padažnėjus kelionėms oru, pagyvėjo ir leidžia turizmo sektoriui tapti vienu didžiausių apimtimi ir didžiausią pelną nešančiu sektoriumi.

Tiesa, aviacijos sektorius ne visada neša vien pelną. 2010 metais išsiveržus ugnikalniui Islandijoje, savaitę neskridę lėktuvai pasaulio ekonomikai atnešė maždaug 5 mlrd. dolerių nuostolių.

Tiesa, reikia nepamiršti, kad lėktuvai teršia aplinką. Specialistai ieško būdų, kaip būtų galima sumažinti orlaivių keliamą taršą. Taip pat aviacijos sektorius sulaukia neigiamų vertinimų dėl orlaivių keliamo triukšmo. Tačiau skraidinti krovinius 2,5 karto brangiau nei juos plukdyti.