Anot premjero, daug metų kalbėta, kad darbo jėgos apmokėjimą būtina mažinti, tačiau priėmus šį sprendimą „girdimas darnus choras apie tai, kaip bus blogai valstybei, nes gali mažėti biudžeto pajamos“.

„Noriu pabrėžti, kad nedidindami mūsų dirbančiųjų pajamų būsime pasmerkti toliau murkdytis skurdo, atskirties ir socialinių problemų liūne. Leiskime mūsų žmonėms užsidirbti, o ne beatodairiškai lyginkime valstybės išlaidas. Jos turi būti labai aiškiai pasvertos ir skirtos tam, kam labiausiai reikia“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Anot jo, Vyriausybė šioje Seimo sesijoje taip pat siūlys didinti vaiko pinigus, plės paramos priemones šeimoms, kurios, pasak premjero, sulaukė didelio visuomenės įsitraukimo.

Vyriausybės vadovas taip pat pažymėjo, kad vienas iš numatomų darbų - tobulinti lobizmo įstatymą ir didinti žiniasklaidos skaidrumą.

Jo teigimu, Seimo sesijai bus pateikti ir Trąšų įstatymo bei Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymų projektai.

„Ši sritis taip pat sulaukė daug kalbų ir kaltinimų. Vyriausybė ištesėjo savo pažadą ir teikia teisės aktus, kurie turėtų aiškiau reglamentuoti šias sritis, taip pat suteikti papildomus įgaliojimus valstybės institucijoms, kurios atlieka kontrolę“, - sakė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad pirmajame posėdyje numatoma pristatyti sesijos darbų programos projektą, kuriame apie 600 teisės aktų projektų (be lydimųjų). Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 118, prezidentė Dalia Grybauskaitė - 11, Seimo nariai (frakcijos) - daugiau kaip 300 įstatymų projektų.