Afganistano pareigūnai patvirtino policininkų žūties faktą: Vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimi sakė, kad Logaro provincijos Azros rajone per bombardavimus žuvo devyni teisėsaugos darbuotojai ir dar 14 buvo sužeisti.

Per praeitą naktį kelias valandas trukusį susirėmimą su sukilėliais policija „paprašė palaikymo iš oro, bet, deja, užsienio pajėgos per klaidą bombardavo jos pozicijas“, sakė N. Rahimi.

Jis pridūrė, kad Talibanas taip pat patyrė didelių nuostolių.

Provincijos tarybos vadovas Hamidullah Hamidas sakė AFP, kad „užsienio pajėgos“ per klaidą bombardavo du policijos kontrolės punktus ir nukovė „apie 15 policininkų“.

NATO misija Afganistane „Tvirta parama“ (Resolute Support) patvirtino, kad JAV pajėgos Azros rajone surengė smūgį iš oro, „gindamos Afganistano pajėgas“, bet aukų nepaminėjo.

„Mes toliau gilinamės į šį klausimą“, – naujienų agentūrai AFP sakė pulkininkas leitenantas Martinas O'Donnellis.

Kiek žinoma, iš Afganistane laikomų tarptautinių pajėgų aviacijos smūgius rengia tik JAV daliniai. Tokias operacijas taip pat vykdo afganų oro pajėgos.

Afganistane yra apie 14 tūkst. JAV karių ir atlieka pagrindinį vaidmenį NATO misijoje, remiančioje ir apmokančioje vietos pajėgas.

Dalis JAV kontingento dalyvauja kovos su terorizmu operacijose, ypač prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“.