JAV prezidentas Donaldas Trumpas toliau varo taip, kad visa kairioji mekenanti Europa ir kairuoliai pačioje Amerikoje nebežino nė ką sakyti. Viskas tam prezidentui gaunasi atvirkščiai, nei jie gąsdino. Ir viskas gaunasi geriau.

Ko dabar labiausiai trokštu, tai prezidentui Trumpui antrosios kadencijos, kad ilgiau galėčiau jaustis saugus, turėdamas Lietuvos Respublikos pasą ir namus Vilniuje.

Kai prieš pusantrų metų išrinko Donaldą Trumpą, Lietuvoje visas kairysis komentatorių ratelis kudakavo ir raitėsi iš juoko, perskaitęs apžvalgininko Audriaus Bačiulio pastabą, kad Donaldo Trumpo išrinkimas yra geriausia naujiena Lietuvai. Girdi, tai jau nuspango ir nusitampė tas gynybos ekspertas Bačiulis, visiems aišku, kad dabar Lietuvai bus blogai: mus parduos rusams už nedidelę kainą. Vladimiras Putinas su Donaldu Trumpu bus geriausi draugai ir krykštaudami taškysis baseine Kryme, NATO bus išardytas aljansas, Šiaurės Korėjai plyš plona kantrybės virvelė ir ji, išsigandusi Trumpo, visus apšaudys raketomis ir sukels trečiąjį pasaulinį karą.
Kai prieš pusantrų metų išrinko Donaldą Trumpą, Lietuvoje visas kairysis komentatorių ratelis kudakavo ir raitėsi iš juoko, perskaitęs apžvalgininko Audriaus Bačiulio pastabą, kad Donaldo Trumpo išrinkimas yra geriausia naujiena Lietuvai.

Be to, sakė kairieji specialistai, JAV ekonomika nuo tokio prezidento pradės trupėti, visi, kas tik gali, paspruks į Kanadą (Holivudo žvaigždės žadėjo, kad taip ir padarys), o suerzinti rasisto ir seksualinio maniako Baltuosiuose Rūmuose, spalvotieji gyventojai ir imigrantai sukels riaušes, ir Amerika sudegs mėlynose liepsnose, kaip jai tai jau 50 metų žada Rusijos televizija.

Ir, žinoma, klimatas dar daugiau atšils, nes Donaldas Trumpas nenori dalyvauti magiškame susitarime, kur kostiumuoti valstybių vadovai susirenka ir pasirašo popierių, nuo kurio atšilęs klimatas atvėsta.

Gal ir daug protingų žmonių tiki, kad klimato kaitą sukėlė žmogus (nors nėra daugiau pagrindo, nei manyti, kad žemės drebėjimus sukelia krentantys kankorėžiai), tačiau kad tikėtum, kad valstybės geba deklaracijomis ir tuščiais pažadais keisti gamtos procesus - čia reikia būti tikrai lengvatikiu.

Vyriausybių kova su klimato kaita yra kaip būrimo salonai: nesąmonė, bet veikia daugelyje šalių ir daug kas puikiai užsidirba iš krištolo rutulių ir Taro kortų. Donaldas Trumpas pasakė, kad jo vyriausybė šarlatanų sąskrydžiuose nebedalyvaus. Bet apie klimatą čia aš tik šiaip, žinau, skaitytojams patinka.

Žinoma, viskas realybėje gavosi kitaip nei pranašauta. Prezidento niekas nenušalino ir jo populiarumas auga. Visi rinkimų pažadai tęsimi ir JAV ekonomika kyla kuo puikiausiai. Nedarbas sparčiai mažėja, o tarp juodaodžių ir ispaniškai kalbančių amerikiečių (tų, kuriuos vaizdavo, kaip Trumpo skriaudžiamas mažumas) nedarbas dabar mažesnis, negu buvo bet kada per visą šalies istoriją.
Visi rinkimų pažadai tęsimi ir JAV ekonomika kyla kuo puikiausiai. Nedarbas sparčiai mažėja, o tarp juodaodžių ir ispaniškai kalbančių amerikiečių (tų, kuriuos vaizdavo, kaip Trumpo skriaudžiamas mažumas) nedarbas dabar mažesnis, negu buvo bet kada per visą šalies istoriją.

Kuo oponentai gali apkaltinti Donaldą Trumpą? Nebent tuo, kad įgyvendinami jau galiojantys JAV įstatymai, kuriuose visada buvo sakoma, kad per valstybės sieną iš Meksikos pakrūmėm lakstyti be dokumentų yra neteisėta, nebent būtum dykumų triušis.

Šiaurės Korėjos lyderis, kuris nieko gyvenime ir pasaulyje neklauso, buvo išvilktas į istorinį susitikimą, kokio nesugebėjo pasiekti nė vienas kitas JAV prezidentas.

Trumpo administracija pritaikė muitus prekėms iš užsienio, nepasigailėjusi nė Kinijos, prieš kurią visi ankstesni lyderiai šliaužiojo ant kilimo, saugodama savo rinką ir savo gamyklas ir ūkius. Nes, tik pagalvokite, JAV prezidentui savo šalis yra svarbiausia.

Reikalai su Rusija, NATO ir gynyba - dar geresni. Baltijos šalys ir Europos partneriai gavo per pakaušį, kad pradėtų daryti, ką pažadėję, ir leistų gynybai 2 proc. bendrojo vidaus produkto.

Baltijos šalys susitvarkė, Vokietija ne, tai Vokietija gaus per pakaušį dar, jei nori Amerikos gynybos. Angliškai tai vadinama “tough love”, arba, laisvai išvertus, tėviška meilė su diržu rankose, ir apsnūdėliams (taip pat ir mums) šito labai reikėjo.
Baltijos šalys susitvarkė, Vokietija ne, tai Vokietija gaus per pakaušį dar, jei nori Amerikos gynybos. Angliškai tai vadinama “tough love”, arba, laisvai išvertus, tėviška meilė su diržu rankose, ir apsnūdėliams (taip pat ir mums) šito labai reikėjo.

Vladimiras Putinas buvo mandagiai pagirtas ir paplekšnotas, bet gavo lygiai špygą taukuotą: Amerikos ginkluotųjų pajėgų Europoje bus daugiau, ir Trumpas nei sankcijų atšaukė, nei įšaldytų sąskaitų atšildė, o Rusijos vyriausybė ir gangsteriai ir toliau negali į Majamį važinėti. Trumpas yra kaip tas viešbučio šeimininkas, kurio apsauga ant valkatų ir kekšių nerėkauja, mandagiai pasisveikina viešumoje, palydi iki vartų, o ten jau šunis paleidžia nuo grandinių, kad, kitiems svečiams nematant, tie padarytų, kas reikalinga.

Palyginimui: iš prezidento Obamos Putinas gavo dovanų ne paplekšnojimą per petį ar beprasmes šypsenas, o visą Krymą. Kremlius Ukrainoje dorojosi, kaip norėdamas, nes bestuburio JAV prezidento nebijojo.

Net čia, Holivude, kur išvertęs bambą esu atsidėjęs kūrybai ir rašau šias eilutes, Donaldo Trumpo sudirbinėjimas pavirto blogu tonu ir vis mažiau darosi įdomus ir pelningas. Socialistinių pažiūrų milijonieriai - aktoriai ir atlikėjai - žadėję dėl Trumpo kraustytis velniop į Kanadą, pasikasė galvas nusprendė, kad gal bus gerai ir čia, Kalifornijoje. Tiksliau, čia kur kas geriau. Todėl milijonieriai užsikūrė prabangius visureigius ir nuvažiavo iki artimiausio madingo sušių restorano, o paskui - į legalizuotos žolės vaistinę ir nusprendė į Kanadą nesitraukti. Kad ir kiek vaikščiojau po Holivudo kalvų kaimynystę ir dairiausi po aplinkinius kiemus, vildamasis pamatyti ištuštėjusias prabangias trobas vėjo daužomomis langinėmis, kurias paliko gyventojai, išsigandę Donaldo Trumpo, bergždžios buvo mano viltys.
Net čia, Holivude, kur išvertęs bambą esu atsidėjęs kūrybai ir rašau šias eilutes, Donaldo Trumpo sudirbinėjimas pavirto blogu tonu ir vis mažiau darosi įdomus ir pelningas.

Ir toliau bus tik geriau. Prieš išrenkant Donaldą Trumpą 2016 metų pabaigoje, mažai kas tikėjo, kad jam pavyks. Artėjant perrinkimo kampanijai, kuri jau ne už kalnų (girdite? NE UŽ KALNŲ, visai kaip mano pavardė), dabar mažai kas tiki, kad bus žmogus, kas turės bent nedidelę viltį Donaldą Trumpą 2020 rinkimuose nugalėti.