Reikės:

  • 1 karpio (maždaug 1 kg svorio)
  • 1,5 stiklinės alaus
  • 1 stiklinės vandens
  • 2 šaukštų 9 proc. acto
  • 1 šaukšto miltų
  • 1 sauja razinų
  • 80 g sviesto
  • 0,5 tarkuotos citrinos žievelės
  • pora gvazdikėlių
  • 1 stiklinė džiūvėsėlių
  • 5 kvapiųjų pipirų žirneliai
  • 5 juodųjų pipirų žirneliai
  • druskos pagal skonį

Karpį išdarinėkite, nuskuskite ir supjaustykite gabalais. Pabarstykite druska, pipirais, miltais ir užpilkite stikline vandens su 2 šaukštais acto. Padėkite valandai šaltai pasimarinuoti.

Puode pakaitinkite alų iki virimo, sudėkite sviestą ir kai jis ištirps – žuvį. Supilkite ir marinatą, suberkite džiūvėsėlius ir troškinkite uždengtame puode maždaug 30-40 minučių. Baigiant gaminti suberkite pipirų žirnelius, gvazdikėlius, razinas ir tarkuotą citrinos žievelę.

Taip paruoštą karpį galima valgyti ir šaltą, ir karštą. Jeigu tieksite šaltą, vietoje sviesto naudokite aliejų.