Tarp lėkštės ir joje tiekiamo maisto spalvų turi būti kontrastas. Nors atrodo neįtikėtina, tačiau šis triukas padeda sumažinti suvartojamo maisto kiekį net 21 proc.

Valgydami didesne šakute suvalgysite mažiau. Mokslininkai išsiaiškino, kad valgant didele šakute sėkmingiau kontroliuojamas suvartojamo maisto kiekis, rašo womansday.com.

Valgydami nežiūrėkite kulinarinių šou. Dietos besilaikantys asmenys žiūrėdami su maistu susijusias televizijos laidas užkandžių suvartoja 60 proc. nei tie, kurie dietos nesilaikai.

Per kartą stenkitės apsiriboti tik vienu krakmolingu produktu. Tai gali būti makaronai, ryžiai ar duona. Dėl per didelio angliavandenių kiekio kraujyje staigiai padidėja cukraus kiekis, o vėliau juntamas didesnis alkis.

Pusryčiams valgykite viso grūdo kruopų. Puikiai tiks avižos ar viso grūdo duonos skrebutis. Taip išvengsite po kelių valandų ištinkančio alkio priepuolio.

Kas 4 valandas numalšinkite apetitą. Pernelyg dideli intervalai tarp valgymų neišvengiamai baigiasi didesniu alkio jausmu ir tikimybe persivalgyti.

Visada turėkite sveikų užkandžių. Išmėginkite javainių batonėlį, viso grūdo riestainius ar riešutus mažomis porcijomis.

Šaldytuve turėkite liesų pieno produktų. Juose gausu baltymų, kalcio ir vitamino D, padedančių deginti riebalus ir kovoti su alkiu efektyviau.

Kiekvieną kartą valgydami suvartokite po 20-30 gramų baltymų. To nedarydami rizikuojate sulėtinti medžiagų apykaitą.

Papildykite maistą sveikais produktais. Vaisiai ir daržovės padės suvalgyti mažiau, nes suteikia sotumo jausmą net ir suvartojus mažiau kalorijų. Be to, vaisiuose ir daržovėse gausu labai svarbių maistingųjų medžiagų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)