Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, šios sistemos plėtra apima įvairius kelius visoje Baltarusijos teritorijoje. Pirmiausia mokesčiai bus renkami kelių P99, P23 ir P21 atkarpose, o taip pat respublikinės reikšmės maršrutuose М-5 ir М-6.

Dabar mokami keliai Baltarusijoje sudaro daugiau nei 1500 kilometrų tinklą – tai yra beveik du kartus daugiau nei šis tinklas sudarė įdiegus elektroninę kelių rinkliavos sistemą 2013 metų vasarą.

„Sukūrėme tarptautiniais standartais bei šiuolaikinėmis technologijomis pagrįstą sistemą, – sakė „Kapsch TrafficCom“ tarptautinių pardavimų direktorius Michaelis Geschnitzeris. – Vertinant geografinę Baltarusijos padėtį ir rinkliavą iš tranzitinio transporto, tai yra svarbus techninis bei administracinis sprendimas, kuris šalyje žymiai pagerins šios infrastruktūros finansavimą“.

Sistema „BellToll“ yra paremta specializuoto radijo ryšio trumpais atstumais technologija. Ji vairuotojams suteikia galimybę mokėti už pravažiavimą transporto priemonėms nesustojant prie kelių rinkliavos postų. Naudojant šią sistemą užtikrinamas nepertraukiamas judėjimas visomis eismo juostomis.

Rinkliava taikoma visoms transporto priemonėms, išskyrus Eurazijos Ekonominės Sąjungos šalyse registruotus lengvuosius automobilius, kurių didžiausia leistina masė yra ne didesnė kaip 3,5 tonos.

Elektroninę sistemą „BelToll“ komerciniais tikslais buvo pradėta eksploatuoti 2013 m. rugpjūčio 1 dieną. Nuo to laiko mokamų kelių tinklo ilgis palaipsniui plečiasi nuo 815 iki 1507 kilometrų – ši kelių tinklo apimtis bus pasiekta įdiegus sistemą naujai į projektą įtrauktuose keliuose.

Rugsėjo mėnesio duomenimis, sistemoje buvo užregistruota daugiau kaip 224 tūkst. transporto priemonių, kurių kontrolė vykdoma pasitelkus 90 automatinių mokesčių rinkliavos stočių.

Pagal sutartį bendrovė „Kapsch“ skiriama „BelToll“ sistemos operatoriumi 20-čiai metų.

Kelių rinkliavos dydžiai:

Motorinės transporto priemonės, kurių didžiausias leistinas pakrautas svoris neviršija 3,5 tonos - 0,040 EUR/km;

Dviašės motorinės transporto priemonės, kurių didžiausias leistinas pakrautas svoris viršija 3,5 tonos - 0,090 EUR/km;

Triašės motorinės transporto priemonės, kurių didžiausias leistinas pakrautas svoris viršija 3,5 tonos - 0,115 EUR/km;

Keturašės (ir daugiau) motorinės transporto priemonės, kurių didžiausias leistinas pakrautas svoris viršija 3,5 tonos - 0,145 EUR/km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)