VSAT informuoja, kad pirmadienio pavakarę Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė - Suvalkai, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė mikroautobusą „Mercedes Benz“ lietuviškais numeriais. Į Lenkiją išvykstančią transporto priemonę vairavo 37-erių lietuvis, turėjęs tvarkingus dokumentus.

Kartu vykęs keleivis neturėjo nei paso, nei kitų dokumentų, suteikiančių teisę atvykti ir būti Lietuvoje. Vyras tepateikė Vokietijoje išduotą prieglobsčio prašytojo, 42-ejų Pakistano piliečio, pažymėjimą.

Pirminiais duomenimis, šis užsienietis iš Vokietijos į Lietuvą per vidines Šengeno sienas, prie kurių nėra nuolatinės kontrolės, galėjo atvykti prieš porą dienų.

Nakčiai iš pirmadienio į antradienį pasieniečiai pakistanietį uždarė į areštinę. Planuojama artimiausiu metu jį apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje. Tada bus sprendžiamas klausimas dėl užsieniečio išsiuntimo pagal Dublino III reglamentą į Vokietiją, kurioje šis asmuo pasiprašė prieglobsčio ir kuri atsakinga už prašymo nagrinėjimą.

Lietuvis vairuotojas, patvirtinęs, kad mikroautobusu vyko į Angliją ir kaip keleivį paėmė iki Vokietijos norėjusį nuvažiuoti užsienietį, po apklausos buvo paleistas.