„Irklentes galima tapatinti su plaukiojančiu kilimu. Bendro fizinio parengimo pratimus, kuriuos įprasta daryti ant žemės, lygiai taip pat sėkmingai galima daryti ir ant irklentės. Sportuoti ant vandens netgi smagiau, o taip pat ir nuovargis nesijaučia, kadangi žmonės negalvoja apie raumenų skausmą, o rūpinasi, kaip neįkritus į vandenį“, - teigia V. Musvydaitė.

V. Musvydaitė teigia, kad sportuojant ant irklentės sudeginama kur kas daugiau kalorijų, kadangi stovint ant jos visi kūno raumenys yra įsitempę. Būtent dėl to pratimai yra atliekami taisyklingai, nes viskas daroma lėtai ir labai susikaupus.

„Esu mačiusi, kaip vienas treneris šokinėjo ant irklentės. Kaip visuomet, lietuviai mėgsta „kuo sunkiau“, - juokiasi V. Musvydaitė.

Užsiiminėti irklenčių sportu bus galima ir šaltuoju metų laiku

„Nors plaukiojimas irklentėmis bei sportas ant jų yra labiau subalansuotas šiltajam metų sezonui, rudenį, kartu su suping.lt vadovu Marku Gurskij, planuojame visa tai perkelti į vidaus baseinus“, - teigia V. Musvydaitė.

Anot V. Musvydaitės, artimiausiuose planuose treniruotes ant irklenčių numatyta organizuoti Vilniuje, Kaune bei Elektrėnuose esančiuose baseinuose. Jos vadovaujamoje „Sporto biržoje“, asmeninėje trenerių platformoje, nuo rudens bus galima užsisakyti trenerių paslaugas treniruotėms ant irklenčių baseinuose.

„Kiek teko bendrauti su plaukimo treneriais, visi yra nusiteikę optimistiškai bei palankiai žiūri į tokius planus. Prieš kiekvieną treniruotę būtinas apšilimas, o irklentės tam idealiai tinka. Taip pat galima derinti bendrąsias fizinio parengimo bei plaukimo treniruotes vienu metu“, - teigia V. Musvydaitė.

Užsienyje įprasta, o Lietuvoje - naujovė

Irklenčių sportas užsienyje jau seniai nebėra naujovė. Ant vandens organizuojamos ne tik bendrosios fizinio parengimo treniruotės, bet ir jogos užsiėmimai.

„Lietuvoje ši sporto šaka, tuo pačiu ir pramoga, pasirodė vos prieš keletą metų, o sparčiai populiarėti pradėjo tik šiemet. Plaukioti irklentėmis galima sugalvoti šimtą priežasčių: nuo noro didinti fizinę ištvermę iki galimybės gėrėtis gamtovaizdžiu iš visiškai kitos perspektyvos“, - teigia M. Gurskij.

Anot trenerių, plaukiojimas ant irklentės taip pat yra paskata išmokti plaukti ar lavinti plaukimo įgūdžius. Žmonės skatinami ne tik rūpintis savo sveikata, bet ir turimais įgūdžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją