Jo kompanija „D.R. International“ gamina plastiko dalis, kurias naudoja tokios bendrovės, kaip „Samsung“ ir LG. Buvusio verslininko įšventinimas į vienuolius buvo paminėtas specialios ceremonijos metu. Joje dalyvavo dvasininkų bendruomenės nariai ir vietos verslininkai, skelbia indų spauda.

B. Doshis yra trijų vaikų tėvas. Tapti vienuoliu jis panoro dar 1982 metais, tačiau jo šeima ilgą laiką tam priešinosi. Skelbiama, kad dabar B. Doshiui teks kasdien keltis ketvirtą ryto ir užsiimti joga bei meditacija, o taip pat atlikti specialų ritualą prieš miegą. Kaip ir kitiems vienuoliams, jam uždrausta kirptis ir avėti batus.

BBC taip pat prisimena ir kitus atvejus, kuomet turtingi žmonės visko atsisakydavo dėl naujo asketiško gyvenimo.

„Laimingas avių augintojas“

Germanas Sterligovas
Rusijoje garsiausia laikoma milijonieriaus Germano Sterligovo istorija. Jis buvo vienas iš pirmosios Rusijos prekių biržos „Alisa“ įkūrėjų. Po to, kai Rusijos centrinis rinkimų komitetas 2004 metais atsisakė jį registruoti kandidatu prezidento rinkimuose, iki tol jau nemažą dalį turto paradęs G. Sterligovas su žmona ir penkiais vaikais persikėlė į Slobodos kaimą Maskvos srityje.

Vienkiemyje miške, iki kurio, kaip jis pats ne kartą sakė žurnalistams, galima nukakti pėsčiomis ar traktoriumi, jis užsiėmė natūriniu ūkiu. Nepaisant to, kad ne kartą sakė, jog yra patenkintas savo gyvenimu, 2008 metais G. Sterligovas grįžo prieš reikalų Maskvoje ir įkūrė Antikrizinį atsiskaitymų ir prekybos centrą.

2011 metais įvykus skilimui partijoje „Teisingas reikalas“, G. Sterligovas, pasirašęs „laimingu avių augintoju“, parašė buvusiam partijos lyderiui Michailui Prochorovui atvirą laiką, kuriame paragino verslininką palikti Maskvą ir sukurti „realų ūkį su realiais gyvuliais ir realiomis bulvėmis“ ir net pasiūlė suteikti oligarchui sklypą šalia savo namo.

Meditacija kalnuose

2014 metais spaudoje pasirodė istorija apie 38 metų kinų verslininką Liu Dzinčuną iš Guangdongo provincijos, kuris iškeitė savo prestižinį darbą ir gyvenimą mieste į atsiskyrėlio gyvenimą kalnuose.

L. Dzinčunas buvo stambios tekstilės kompanijos direktorius ir akcininkas. Tačiau jo gyvenimą pakeitė automobilio avarija, po kurios jis ėmė domėtis budizmo filosofija.

„Man atrodė, kad mano gyvenimas– nesibaigiantis bėgimas ratu: geresnės mašinos, geresnio darbo, geresnės merginos ieškojimas... Kai esu vienas kalnuose, man reikalingas tik stogas virš galvos, katiliukas ir pušų sėklos“, – pasakojo jis.

Vyras agentūrai AFP pasakojo, kad atsikratė viso turto, įskaitant septynis automobilius ir kelis namus, ir nusipirko mažytę trobelę kalnuose, kur didžiąją laiko dalį skaito knygas. Tačiau buvęs verslininkas tikina, kad jo atsiskyrėliškas gyvenimo būdas nereiškia visiškos izoliacijos.

„Iš tiesų labai džiaugiuosi, kad turiu svečių, Man patinka susipažinti su naujais žmonėmis, kurie ieško kažko daugiau, ir dalintis su jais savo patirtimi“, – sakė L. Dzinčunas.

„Pinigai duoda priešingų rezultatų“

Karlas Rabederis
2010 metais austrų verslininkas Karlas Rabederis išgarsėjo tuo, kad visą savo turtą paaukojo labdarai. Jis įkūrė nepelno siekiančią kompaniją „MyMicroCredit“, kuri padeda kovoti su skurdu trečiojo pasaulio šalyse.

Teigdamas, kad pinigai negali suteikti jam laimės, jis pardavė savo rezidenciją Alpėse, taip pat namą Provanse, savo sklandytuvų kolekciją ir automobilį. „Man nieko neliko, – laikraščiui „The Daily Telegraph“ sakė jis. – Pinigai duoda priešingų rezultatų ir man trukdo pasiekti laimę.“

Vyras teigė niekada nebuvęs labai turtingas, tačiau pinigai vis tiek jį pakeitė. „Kai buvau gobšumo stadijoje, buvau prarandantis ryšį su savimi ir aplinkiniais“, –sakė jis.

Skelbiama, kad pardavęs savo 321 kvadratinių metrų ploto namą Tirolyje, K. Rabederis persikėlė į 19 kvadratinių metrų ploto medinį namelį ir gyvena iš 1 tūkst. eurų per mėnesį.

Bankrotas kaip tikslas

Vienu iš garsiausių filantropų yra laikomas airių-amerikiečių verslininkas Charlesas Feeney'is – fondo „The Atlantic Philanthropies“ įkūrėjas. Šis fondas skiria lėšų mokslui, sveikatos apsaugai, švietimui, senelių namų išlaikymui ir piliečių teisių apsaugai daugelyje šalių.

Nuo kitų labdara užsiimančių verslininkų Ch. Feeney'is skiriasi tuo, kad visa jo veikla nukreipta į tai, kad jis išnaudotų visą savo turtą: gyvenimo pabaigoje jis nori bankrutuoti. Tokia veikla 84 metų parduotuvių tinklo „Duty Free Shoppers“ įkūrėjas užsiima pastarųjų 30 metų. Jo fondas nuo jo įkūrimo 1982 metais įvairiems projektams skyrė lėšų už daugiau nei 6,5 mlrd. eurų.

Fondo tikslas iki 2016 metų išleisti 7,5 mlrd. eurų.

Ch. Feeney'is neturi nei namo, nei automobilio, ir garsėja tuo, kad segi 15 JAV dolerių vertės laikrodį. „Visuomet turėjau šią idėją, ir ji niekada nesikeitė: išnaudoti visą turtą, kad padėčiau kitiems“, – 2007 metais sakė jis.

Žeminė Ugandoje

2010 metais 41 metų britų milijonierius Jonas Pedley'is, išgyvenęs po automobilio avarijos, nusprendė parduoti savo verslą ir turtą, įkurti labdaros fondą vaikams ir persikelti gyventi į žeminę Ugandoje.

Problemų dėl alkoholio turėjęs turtuolis 2002 metais pateko į avariją ir šešias savaites išgulėjo komoje, rašo britų spauda. Atsibudęs jis susidomėjo religija, kuri, kaip jis sakė, pakeitė jo gyvenimą.

Kalbėdamas apie savo planus viską išparduoti ir užsiimti labdara, J. Pedley'is pareiškė: „Gyvenime nesu buvęs dėl ko nors labiau tikras nei dėl šito.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)