Diskai buvo gaminami Marijonui Mikutavičiui, SEL, Jurgai Šeduikytei, „Leon Somov & Jazzu“, Džordanai Butkutei, Andriui Mamontovui, Žilvinui Žvaguliui, „Lemon Joy“, Donatui Montvydui ir kitiems atlikėjams.

Žurnalistai buvo pakviesti prie kavos puodelio pabendrauti su atlikėjais ir M.A.M.A. Patariančiąja Taryba, kuriai vadovauja Vaidas Stackevičius.

Į renginį atvyko ir atlikėjas Egidijus Dragūnas-Selas. Dešimt minučių į įteikimus pavėlavęs dainininkas atsiprašė laukiančiųjų.

E. Dragūnas atsiėmė platininio albumo apdovanojimą už CD „Aš kaip žąsis“. Viso buvo parduota 15 tūkstančių albumo kopijų.

„Labai ačiū. Pinigus paaukojome, atidavėme, išdalinome. Šiandien aš rankoje turiu naują albumą. „Žalgirio“ arenoje per koncertą buvo parduota 12 tūkst. vienetų. Iki naujų metų parduosiu visus albumus. Važinėsiu po didžiąsias parduotuves ir pasirašinėsiu“, – kalbėjo E. Dragūnas.

2012 m. debiutinį albumą „Donny Montell“ išleidęs Donatas Montvydas dėkojo už auksinio albumo apdovanojimą. „Tai motyvuoja stengtis, kažką daryti. Ačiū labai komandai“, – sakė dainininkas.

Į apdovanojimus turėjusi atvykti Džordana Butkutė šventėje nepasirodė, nes šiuo metu vieši Londone. Moteris dėl to labai apgailestavo.

Vilija Pilibaitytė-Mia atsiėmė apdovanojimą už singlą apie krepšinį „Nebetyli sirgaliai“. „Labai dėkoju jums. Noriu padėkoti už tai, kad atgijo šie apdovanojimai“, – sakė Mia.

Andrius Mamontovas atsiėmė apdovanojimą už albumą „A+M=FOJE“.

Auksinių ir platininių albumų ir singlų apdovanojimai, įsteigti dar 2000 metais, paskutinį kartą skelbti prieš 6 metus.

„Tai – labai svarbus įvykis visai muzikos rinkai. Prieš 14 metų priimtus reikalavimus auksiniams ir platininiams albumams gerokai pakoregavo realijos. Atgaivindami šiuos apdovanojimus siekiame grąžinti vertę muzikos įrašams, pagyvinti muzikos rinką“, – sakė M.A.M.A. Patariamosios tarybos pirmininkas V. Stackevičius.

Nuo šiol Lietuvoje auksiniu bus laikomas albumas, parduotas 5 tūkstančių vienetų tiražu, platininiu – parduotas 8 tūkst. tiražu. Lietuviškas auksinis singlas (įskaitant EP formatą) turi būti parduotas 3000 vienetų tiražu, o platininis – 5000 vienetų.

Auksinio albumo tiražas (5000 vienetų – 3 milijonams gyventojų) nustatytas pagal lyderiaujančios Europos rinkos – Jungtinės Karalystės analogiją (100 000 vienetų – 65 mln. gyventojų).

Šios tiražų kartelės taikomos skaičiuojant bendrą parduotų egzempliorių kiekį, nepriklausomai nuo kainos ir formato, taip pat įskaičiuojant skaitmeninius pardavimus Lietuvoje ir muzikos klausymo svetainių perklausas. 1000 perklausų gretinama su 1 skaitmeniniu pardavimu.

Visas apdovanotųjų sąrašas abėcėlės tvarka:

Platininis albumas:

SEL – „Aš kaip žąsis“ (2011);

Auksiniai albumai:

„69 danguje“  – „Veidrodėlis“ (2008);
Antis“ – „2xANTIS“ (2013);
„Balius jums“ (2011);
„Celebrate Basketball“ (2011);
Donatas Montvydas  – „Donny Montell“ (2012);
Džordana Butkutė - „Kryžkelės“ (2014);
Gytis Paškevičius  – „Auksinė kolekcija“ (2010);
Irūna ir Marius – „Auksinis duetas“ (2013);
Jurga – „+37° (Goal of Science)“ (2009);
Kęstutis Kazakevičius ir Laimutis Purvinis – „Ąžuolai žaliuos“ (2009);
„Lemon Joy“ – „Stebuklas“ (2011);
„Leon Somov  & Jazzu”  – „Lees and Seas“ (2013);
Paulius Stalionis - “Aš atnešiu Tau saulę“ (2009);
Paulius Stalionis - “Publikai pageidaujant” (2010);
Radži – „Pagyvensim – pamatysim“ (2009);
Rinkinys „AM + FOJE = 30“ (2013);
Rinkinys „Vasara mano“ (2010);
„Šeduvos bernai“ – „Laiškelis“ (2011);
Rinkinys „Populiariausios vaikiškos dainelės“ (2008);
Tele Bim-Bam“ – „Didžioji kolekcija 1 dalis“ (2010);
„Tele Bim-Bam“ – „Didžioji kolekcija 2 dalis“ (2010);
Žilvinas Žvagulis – „Noriu šventę švęsti“ (2010).

Apdovanojimų akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje: