Pasak dizainerio, šį sezoną galima drąsiai derinti iš pirmo žvilgsnio nesuderinamai atrodančias spalvas, raštus, medžiagas, vakarinės ir dieninės aprangos akcentus. Tiesa, tam tikrų stiliaus taisyklių vis dėlto nepavyks išvengti.

Įvardijo tris vyro spintai būtinus daiktus

„Šiemet į madą grįžta išmarginti raštais audiniai – dryžiai, langeliai, ryškios spalvos. Labai madingi tamsiai mėlynos ir, kaip bebūtų keista, rožinės spalvos drabužiai ir akcentai. Anksčiau šios spalvos atrodė nesuderinamos, tačiau šį sezoną bet kuris vyras savo tamsiai mėlynus drabužius turėtų pagyvinti rožinės spalvos detalėmis“, - pasakojo S. Gandžumianas.

Norintiems nepasiklysti tolerantiškoje madoje jis patarė atrasti savitą stilių ir drabužius rinktis ne pagal tendencijas, o pagal savo sudėjimą, plaukų ir akių spalvas.

Mada yra beveidė, neasmeniška – tai bendra žinutė visiems. Būtent stilius formuoja individualybę. Reikia žinoti tau asmeniškai tinkančias spalvas, formas ir modelius. Šiandienos mada yra labai įvairi, todėl joje reikia atrasti savo sritį“, - patikino dizaineris.
S. Gandžumianas
„Mada yra beveidė, neasmeniška – tai bendra žinutė visiems. Būtent stilius formuoja individualybę.

Pasak jo, nesvarbu, kur vyras dirba ir kokį socialinį vaidmenį visuomenėje užima, savo drabužinėje turi turėti kokybišką ir stilingą Šventąją mados Trejybę – batus, laikrodį ir kaklaraištį.

Lietuviai batų ne tik nemoka išsirinkti, bet ir pritingi juos valyti

S. Gandžumianas sutinka, kad išsirinkti batus vyrui – nepaprastai sudėtinga užduotis. Jeigu moteris karštą vasaros dieną gali apsiauti basutėmis ar bateliais, vyrams neretai tenka kojas slėpti uždaresnėje avalynėje.

„Ne visada įvaizdis yra praktiškas. Taip, moterims gal kiek lengviau, tačiau vyrai turi suprasti, kad basutės nėra stilinga – jos nepuošia jokio vyro. Visų pirma, batai turi būti kokybiški ir stilingi. Lietuviai dažnai daro klaidą pasirinkdami netinkamo dydžio batus. Ne, jie „ant kojos neprasitampys“, tik išsiklaipys. Jokiu būdu negalima rinktis ir kvadratinių batų. Jie visiškai nemadingi“, - patarė dizaineris.

Jo teigimu, lietuviai neretai daro klaidą ir visiškai pamiršdami tai, kad batams reikia priežiūros.

„Nepamatysi nei vieno italo ar prancūzo nevalytais batais. Tuo tarpu Lietuvoje beveik nepamatysi vyro, kurio batai būtų nuvalyti. Jeigu batus nuvalai pirmadienio ryte, nereiškia, kad kitą kartą juos reiks valyti po mėnesio. Poros dienų purvas nepuošia jokių batų. Aš netgi automatiškai atkreipiu dėmesį į tai, ar batai yra nuvalyti, nes tai daug pasako apie charakterį“, - patikino dizaineris.
S. Gandžumianas
„Stilingas vyras turi turėti daug batų ir jiems skirti didelį dėmesį. Batai turi būti kokybiški, tuomet juose viskas būna apgalvota. Jei norite, kad koja kvėpuotų, rinkitės tokius batus, kurių ne tik išorė, bet ir vidus būtų dengtas oda.

Paklaustas, tai ką daryti vyrams, kad vasarą jie jaustųsi patogiai, tačiau ir atrodytų stilingai S. Gandžumianas patikino, kad reikia rinktis tam tikrų šalių avalyne. Labiausiai jis gyrė italų ir portugalų bei ispanų darbo batus.

„Stilingas vyras turi turėti daug batų ir jiems skirti didelį dėmesį. Batai turi būti kokybiški, tuomet juose viskas būna apgalvota. Jei norite, kad koja kvėpuotų, rinkitės tokius batus, kurių ne tik išorė, bet ir vidus būtų dengtas oda. Jeigu koja vis tiek prakaituoja, rinkitės specialias priemones – kremus ar purškiklius, kad tai sustabdytų, tačiau išmeskite basutes“, - kritiško požiūrio į šią avalynę neslėpė dizaineris.

Jis patarė vyrams nepamiršti pasirinkti ir tinkamą kojinių spalvą. Šios turi būti tamsesnė nei batai ir kelnės.

Didžiausios lietuvių klaidos – nesugebėjimas išsirinkti tinkamo dydžio

Nors pasiklausius dizainerio patarimų gali pasirodyti, kad atrodyti madingai – labai brangu, S. Gandžumianas su tuo nesutinka.

„Ir Lietuvoje tikrai yra parduotuvių, kuriose galima rasti kokybiškų, tačiau nebrangių drabužių. Stilingas žmogus nebūtinai turi būti turtingas. Tiesiog reikia skirti laiko drabužių paieškoms, nebijoti kreiptis į stilistus, kurie padėtų apsispręsti, ką įsigyti, ir atrasti savus prekės ženklus. Svarbu pažinti savo sudėjimą ir žinoti, kas tinka. Įvaizdį kuria detalės – dailūs marškiniai, gražiai priglundantis gero kirpimo švarkas, tinkamai surištas tinkamo pločio kaklaraištis, fantazijos ar peteliškės spalva – viskas yra svarbu“, - pripažino dizaineris.
S. Gandžumianas
Panašu, kad kartais lietuviai vyrai perka tą, ką greičiausiai randa, o ne tai, kas yra stilinga. Jeigu šiemet madingi dryžiai, kodėl vyrai renkasi kaklaraiščius su taškeliais?

Anot jo, lietuviai dažnai daro klaidas pasirinkdami ne savo dydžio drabužius – pernelyg laisvus kostiumus, megztinius ar marškinius bei vengdami spalvų.

Įvaizdis neturi paslėpti asmenybės

„Pagrindinis vyriškos aprangos akcentas – kostiumas. Tačiau reikia atsiminti, kad ir kostiumų yra visokių – įvairaus modelio ir spalvų. Taip, lietuviai mėgsta skandinaviško tipo kiek laisvesnius švarkus, kuriuose slepia kompleksus dėl sudėjimo, bet svarbu prisiminti, kad net jei švarkas yra laisvesnis, jo rankovės neturi būti pernelyg ilgos. Labai svarbu į drabužinę įsileisti spalvas. Visai nebūtina įsigyti ryškiausią mieste kostiumą – spalvingumo aprangai gali suteikti tinkamai parinktas kaklaraištis, atitinkantis mados tendencijas. Panašu, kad kartais lietuviai vyrai perka tą, ką greičiausiai randa, o ne tai, kas yra stilinga. Jeigu šiemet madingi dryžiai, kodėl vyrai renkasi kaklaraiščius su taškeliais? Nepamirškime ir peteliškių. Manau, kad tai labai stilingas akcentas, kuris sukuria ypatingą vaizdą ir pabrėžia vyro inteligentiškumą“, - pasakojo S. Gandžumianas.

Pasak jo, geriausiai vyras atrodo tuomet, kai jam išėjus niekas negali atsiminti, kaip jis atrodė.

„Vadinasi, viskas buvo vietoje ir laiku. Jeigu niekam neįstrigo jokia detalė, tai ženklas, kad žmogus buvo apsirengęs idealiai. Svarbu kreipti dėmesį į visumą, o ne į aprangą. Ji neturi užgožti žmogaus asmenybės, o turi padėti ją atskleisti“, - patarė dizaineris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)