Be to, privirusi didelį puodą guliašo, galiu sau leisti nebelysti į virtuvę porą dienų – šio sotaus patiekalo užtenka kelioms vyriškoms vakarienėms.
Taigi, šaltą žiemos vakarą kviečiu pasigaminti pilvukus šildančio guliašo. P.S. Labai gardu su marinuotais agurkėliais!

Reikės:
800 g kiaulienos nugarinės su mente,
8 didelių bulvių,
1 didelio svogūno,
1 didelės morkos,
3 šaukštų miltų,
4 šaukštų pomidorų padažo,
aliejaus,
maltos raudonosios saldžiosios paprikos,
kiaulienis prieskonių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite mažais kubeliais supjaustykite kiaulieną. Uždenkite dangčiu ir pakepkite maždaug 10 minučių, kartais pavartykite. Mėsą pagardinkite druska, pipirais, kiaulienos prieskoniais, saldžiąja paprika, išmaišykite ir pakepinkite dar porą minučių.

Kai iš mėsos išsisunks daug sulčių, jas nupilkite į atskirą dubenėlį, keptuvėje neturi likti jokių skysčių. Tuomet mėsą keptuvėje apiberkite miltais, gerai išmaišykite ir suberkite į puodą, kuriame troškinsite guliašą.

Kol kepa mėsa sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite kitoje keptuvėje. Kai daržovės pasitroškins sumeskite į puodą. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į puodą.

Viską užpilkite nuo mėsos likusiu riebiu sultiniu. Sultinys turi apsemti mėsą ir daržoves, jei taip nėra - įpilkite verdančio vandens.

Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 40-50 minučių. Prieš baigiant troškinti įdėkite pomidorų padažo, paragaukite ar netrūksta prieskonių.

P.S. Nepamirškite guliašo pamaišyti, nes vėliau gali tekti šveisti pridegusį puodą.

Skanaus!

Shutterstock nuotr.