"EP dar kartą griežtai smerkia Rusijos daromą nepriimtiną politinį ir ekonominį spaudimą Ukrainai ir grasinimus imtis prieš ją prekybos sankcijų, ragina ES ir šalis-nares parengti ir vykdyti adekvataus atsakymo į Rusijos priemones prieš partnerius Rytuose politiką”, - sakoma dokumente.

EP taip pat rekomendavo Ukrainos valdžiai surengti šalyje rinkimus. Pasak rezoliucijos autorių, pirmalaikiai rinkimai demokratinei valstybei yra galima išeitis iš situacijos, kai valdžia turi atkurti savo legitimumą. EP nariai nepatikslino, kokius konkrečiai rinkimus - parlamento ar prezidento - jie turi omenyje.

Eiliniai Ukrainos prezidento rinkimai turėtų įvykti 2015 metais, o parlamento - 2017 metais.

EP deputatai taip pat apgailestavo dėl to, kad Ukrainos vadovybė atsisakė pasirašyti Asociacijos sutartį su ES. Jie solidarizavosi su šalyje vykstančių taikių protesto akcijų dalyviais ir pasmerkė jėgos naudojimą prieš manifestantus.

Kijeve ir kituose Ukrainos miestuose nuo lapkričio 21 d. vyksta masiniai eurointegracijos šalininkų mitingai. Jų dalyviai nepatenkinti Ukrainos vyriausybės sprendimu nepasirašyti Asociacijos sutarties su ES.