„Tik suvokdami Konstitucijos vertę ilgalaikei šalies raidai ir vadovaudamiesi ja kasdien, galime kurti darnią Valstybę ir neišklysti iš Tautos pasirinkto kelio. Šis kelias grįstas solidarumu ir meile laisvei, Tėvynei, žmogui, kalbai", - sakoma prezidentės sveikinime.

Šalies vadovės teigimu, Konstitucijoje sudėta visos tautos vi zija, kokią šalį norime kurti, todėl turime ją branginti ir saugoti kiekvieną dieną. O bandymai pritaikyti Konstituciją savo interesams veda į aklavietę, kur Valstybė nusigręžia nuo žmogaus, o žmogus - nuo Valstybės.

„Pagarba pagrindiniam mūsų šalies įstatymui yra ne tik Valstybės brandos matas, bet ir laisvos, demokratiškos ir stiprios Lietuvos ateities garantija", - teigia Prezidentė.

Minint Konstitucijos dieną penktadienį, spalio 25 d., 10 val. Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vyks diskusija „Lietuva pagal Konstituciją: kur esame?", kurioje bus aptariama, kaip sekasi kurti atvirą, pilietinę ir teisinę valstybę pagal pagrindinį tautos susitarimą.

Diskusijoje dalyvaus konstitucinės teisės ekspertai profesoriai Vytautas Sink evičius ir Egidijus Kūris, politikai - Česlovas Juršėnas, Julius Sabatauskas, Stasys Šedbaras, politologai, politikos apžvalgininkai ir žurnalistai - Vincentas Vobolevičius, Algimantas Šindeikis, Rimvydas Valatka, Ramūnas Bogdanas, Vladimiras Laučius, Indrė Makaraitytė, Rytas Staselis, taip pat teisę studijuojantys studentai. Diskusiją moderuos LRT žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Diskusija bus transliuojama internetu ir per televizijos kanalą „LRT Kultūra". Jos klausytis ir panaudoti pilietiškumo pamokai kviečiamos visos šalies mokyklos, universitetai. Internetinę transliacijos nuorodą galite rasti čia.


--