2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
4 vištos kulšelės,
1 supjaustytas svogūnas,
2 skiltelės spausto česnako,
1 šaukštas kario miltelių,
25 g sviesto, 225 g ryžių,
1 griežinėliais supjaustyta citrina,
600 ml vištienos sultinio,
druska ir pipirai,
2 šaukštai skrudintų migdolų plokštelių,
kalendros lapeliai papuošimui.
Gaminimo būdas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių apkepkite vištienos kulšeles. Išimkite iš keptuvės, sudėkite svogūnus ir česnakus, pakepinkite 5 min. Pabarstykite kario milteliais ir pakepinkite dar 1 min. Į šia keptuvę vėl sudėkite kulšeles ir nukelkite nuo ugnies.
2. Didelėje keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite ryžius. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Į keptuvę su vištiena sudėkite citrinos griežinėlius, pamaišykite, tada suverskite ant ryžių ir apipilkite sultiniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 45 min, kol ryžiai suminkštės ir vištiena bus iškepusi. Patiekite pabarstę migdolų drožlėmis ir kalendros lapeliais.
Skanaus!