2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
4 vištos kulšelės,
1 supjaustytas svogūnas,
2 skiltelės spausto česnako,
1 šaukštas kario miltelių,
25 g sviesto, 225 g ryžių,
1 griežinėliais supjaustyta citrina,
600 ml vištienos sultinio,
druska ir pipirai,
2 šaukštai skrudintų migdolų plokštelių,
kalendros lapeliai papuošimui.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių apkepkite vištienos kulšeles. Išimkite iš keptuvės, sudėkite svogūnus ir česnakus, pakepinkite 5 min. Pabarstykite kario milteliais ir pakepinkite dar 1 min. Į šia keptuvę vėl sudėkite kulšeles ir nukelkite nuo ugnies.

2. Didelėje keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite ryžius. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Į keptuvę su vištiena sudėkite citrinos griežinėlius, pamaišykite, tada suverskite ant ryžių ir apipilkite sultiniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 45 min, kol ryžiai suminkštės ir vištiena bus iškepusi. Patiekite pabarstę migdolų drožlėmis ir kalendros lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)