Papildomi tūkstančiai nubyrėjo į vos prieš pusantro mėnesio darbą pradėjusios viceministrės Noros Ribokienės bei rinkimus į Seimą pralaimėjusio Rimanto Remeikos bei LiCS interesams Vyriausiojoje rinkimų komisijoje atstovavusios Ingos Milašiūtės kišenėse. Pastarieji yra sveikatos apsaugos ministro patarėjai.

Nors aukščiausi šalies vadovai bei eurokomisarė Dalia Grybauskaitė ne kartą ragino politikus taupyti valstybės lėšas, tačiau tokių siūlymų A. Čaplikas neišgirdo. DELFI jis aiškino, kad jo patarėjų atlyginimai „tikrai nėra dideli“ – esą kaip bet kurio ministerijos skyriaus vedėjo, todėl jiems ir skyręs 40 proc. priemokas už darbą.

„Tai yra priedai (įsakyme nurodyta, jog priemokos – aut.past.) prie atlyginimų prie pareiginės algos, pagal Valstybės tarnybos įstatyme nustatytą tvarką mes paskyrėme priedus, - aiškino A. Čaplikas. – Aš turiu teisę priimti ketvirtą patarėją, tačiau nesu jo paskyręs, todėl šiems patarėjams ir viceministrei skyriau priedus. Žmonės daug dirbo“.

A. Čaplikas aiškino, kad prieš jį dirbę ministrai išmokėdavo „žymiai didesnius priedus“, o kadangi jis taip ir nepaskyręs ketvirtojo patarėjo, jam skirtus pinigus padalijo į tris dalis ir išmokėjo viceministrei bei patarėjams.

„Kol yra pinigų, tą galima daryti, tuo labiau kad jų atlyginimas nėra didelis, - apie bendrapartiečiams skirtas priemokas kalbėjo ministras. – Matysime, kaip bus ateityje, jeigu nebus pinigų, nemokėsime ir priedų. Tie žmonės yra verti tų priedų pagal jų atliekamą darbą“.

DELFI primena, kad krizės metu priedais savo patarėjus pamalonino ir premjeras Andrius Kubilius. Praėjusį penktadienį DELFI pranešė, kad teisingumo ministras Remigijus Šimašius „paskatinimus“ skyrė ir dviems savo pagalbininkėms - padėjėjai Renaldai Rutkauskaitei-Preskienienei bei vos vieną dieną naujose patarėjos pareigose išdirbusiai Vaidai Vincevičiūtei. Jai ministras skyrė net 45 proc. algos dydžio priemoką už esą „padidėjusį darbo krūvį“.