Gruodžio pabaigoje žiniasklaidoje skelbta, kad ekonominio sunkmečio laikotarpiu taupyti skatinantis A.Kubilius skyrė 20 proc. algos dydžio priemokas taip pat už darbo krūvį viršijančią veiklą dviem patarėjams - Jonui Survilai ir Mykolui Majauskui bei ministro pirmininko sekretoriato vadovei Vaidai Jauniškienei ir premjero padėjėjai Jardai Paukštienei.

Tuomet premjeras tikino, kad "patarėjai dirba krizės sąlygomis, kai darbo laikas yra visai nenormuojamas".

Buvęs premjeras Gediminas Kirkilas savo komandos nariams buvo skyręs iki 75 proc. darbo užmokesčio dydžio priedus.

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pažymi, kad jo patarėjų komandos priemokos, lyginant su ankstesnėmis Vyriausybėmis, yra mažinamos net 55 procentais.

„Gedimino Kirkilo patarėjams buvo mokami 75 procentų dydžio priedai prie pareiginio atlyginimo. Mano patarėjai, dirbantys neribotą darbo dieną, suprasdami sudėtingą ekonominę situaciją, atsisakė tokių didelių priemokų“, – sakė A. Kubilius.

Premjeras taip pat pažymėjo, kad valstybės tarnyboje pagal galiojančius įstatymus daugumai valstybės tarnautojų yra mokami priedai – tai yra normalios atlyginimų sistemos dalis. Priedai mokami už neribotą darbo dieną, už kvalifikaciją, už stažą valstybės tarnyboje.