R. Šimašiaus politinio pasitikėjimo patarėja viešiesiems ryšiams Teisingumo ministerijoje buvo įdarbinta sausio 22-ąją, o jau kitą dieną ministras pasirašė įsakymą, kuriuo V. Vincevičiūtei "už padidėjusį darbo krūvį atstovaujant Teisingumo ministeriją įvairiuose susitikimuose, teikiant konsultacijas viešųjų ryšių klausimais, papildomą užduočių atlikimą" nusprendė skirti 45 proc. pareiginės algos dydžio priemoką.

Anksčiau skrydžių bendrovėje "flyLAL" dirbusi V. Vincevičiūtė nebuvo linkusi komentuoti jai skiriamo priedo už tiesioginių pareigų atlikimą. Iš pradžių ji aiškino, kad esą pirmą kartą girdi apie jai skiriamus pinigus ir žadėjo pasidomėti po pokalbio su ministru. "Šio klausimo nekomentuosiu", - kiek vėliau DELFI aiškino R. Šimašiaus patarėja.

Kiek atviresnis buvo ministras - jis neslėpė pasirašęs įsakymą, tačiau tikino, kad nieko neteisėto nepadaręs. "Žinoma, galėjau neskirti šio priedo, tačiau toks buvo mūsų susitarimas, kai ją priiminėjau į darbą", - aiškino R. Šimašius. Jis sakė, kad 45 proc. priedą prie algos V. Vincevičiūtė gaus kiekvieną mėnesį. "Tikiuosi, jau artimiausiu metu ji įrodys, kad yra verta šio priedo", - aiškino ministras.

DELFI žiniomis, "į rankas" ministro patarėja turėtų gauti 5 084 Lt.

Ne kartą aiškinęs, kad ketina taupyti valstybės lėšas, R. Šimašius šią mintį pakartojo ir kalbėdamas su DELFI. Ministras patikino, kad dėl krizės valstybėje ir esą "išpūstų etatų" jis ketina atleisti dalį darbuotojų.

Iš šiuo metu užimtų 158 etatų R. Šimašius žada atleisti 8 darbuotojus.

Jau kitą savaitę ministerijoje ketinama skelbti reorganizaciją - visiems darbuotojams bus įteikti atleidimo lapeliai, o po to iš naujo pasiūlomas darbas. R. Šimašius tikisi, kad po reorganizacijos pavyks sutaupyti valstybės lėšų.

Tik ar sutaupyti pinigai grįš į biudžetą, neaišku. DELFI žiniomis, prieš kelias dienas R. Šimašius priedą paskyrė ir kitai savo padėjėjai – Renaldai Rutkauskaitei-Preskienienei. Naujai ministerijos darbuotojai priedas buvo skirtas esą už užsienio delegacijų priėmimą.