Visi tėvai norėtų, kad jų atžalos prieš kiekvieną naują dieną gerai išsimiegotų ir sveikai papusryčiautų, kad nepritrūktų energijos. Bet kokiu gi laiku vakarais reiktų savo mažyliui palinkėti saldžių sapnų?

Minėta mokytoja pasidalijo įdomiu miego ir kėlimosi grafiku, kuris nustatytas pagal vaikų amžių. Šį Wilson pradinės mokyklos pedagogės išplatintas įrašas nėra naujas, tačiau neseniai vėl tapo plačiai aptarinėjamas socialiniuose tinkluose, nes supriešino nemažai mamų ir tėčių.

Jame teigiama, kad septynmetis, kuriam reikia keltis 7 val., turėtų eiti miegoti 20.15 val., o dešimtmetis, kuris keliasi 6.30 val., keliauti į lovą turėtų 20.30 val.

Grafikas, kada vaikai, atsižvelgiant į jų amžių, turėtų eiti miegoti.

Šia lentele pirmoji pasidalijo mokytoja Stacy Karlsen, kuri vėliau televizijai „Fox6Now“ sakė nesitikėjusi, kad ji taip išplis internete.

„Man buvo tikras šokas. Aš ne pati [grafiką] sugalvojau: pastebėjau jį naršydama internete ir pagalvojau, kas jis itin naudingas“, – sakė moteris.

Kai kurie tėvai pritarė Stacy, kad lentelė – išties pravarti. Viena mama teigė, kad ši lentelė „pateisino“ jos vaikams jau taikomą miego režimą.

„Turiu keturis vaikus ir dėl jų miego laiko sulaukiu daug kritikos. Jau seniai pradėjau nustatinėti jų miego laiką, atsižvelgdama į tai, kiek miego jiems reikia. Džiaugiuosi, kad šis grafikas sutampa su mūsų laiku“, – sakė mama.

Visgi miego grafiku patenkinti buvo ne visi. Vienas tėvas netgi palygino griežtas gaires su karišku režimu.

„Juk čia ne kariuomenė. Jei vaikams liepčiau eiti miegoti 19 val., jie prabustų 4 val. Ne, ačiū, nereikia. Be to, neliktų laiko mums pabūti kartu po mokyklos“, – tikino jis.

„Atsiprašau, bet ši lentelė absurdiška. Kas gi vaikus guldo miegoti 18.45?“ – stebėjosi kitas komentatorius.

Dar kiti teigė, kad miego grafiką reiktų keisti atsižvelgiant į metų laiką ir tai, ar vaikas miegojo vienos metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją