„Reikia suprasti, kad santuoka yra ne tik meilė ir moraliniai įsipareigojimai, bet kartu daugybė įstatyme reglamentuotų pareigų vienas kitam bei tretiesiems asmenims. Manau, kad sudaryti ar ne vedybų sutartį, yra labai individualus pasirinkimas. Jei sutuoktiniai nieko neturi ir yra pasiruošę visą savo gerovę kurti kartu, visiškai pakanka įstatymų leidėjo numatyto bendrosios jungtinės nuosavybės turto režimo. Tuomet viskas, kas bus kartu sukurta, ir bus bendra. Jei sutuoktinių turtinė padėtis prieš sudarant santuoką yra iš esmės skirtinga arba yra rizikų dėl esamų bei būsimų skolų, tikrai rekomenduotina pasvarstyti apie vedybų sutartį“, – paaiškina advokatė.


Interviu Delfi Šeimai E. Morkūnienė pasidalijo, kodėl dauguma renkasi pasirašyti povedybines, o ne ikivedybines sutartis, ir kokia iš to nauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją