Delfi tęsia projektą „Lietuvos darbdavių topas“, kuriame apžvelgiame, kas dešimtyje šalies apskričių įdarbina daugiausia darbuotojų, o specialiuose interviu kalbamės su didžiausius atlyginimus mokančių įmonių vadovais.

Duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių gamintoja „Mantinga“ – didžiausia Marijampolės apskrities darbdavė. Čia dirba apie 1600 žmonių, o jų atlyginimų vidurkis siekia apie 1600 eurų prieš mokesčius.

Apie maisto kainas, įveiktas krizes, pasitraukimą iš Rusijos ir Baltarusijos, nutrauktus ryšius su Kinija, naujas investicijas ir kitas temas Delfi kalbėjosi su „Mantingos“ vadovu Mantu Agentu.

– Prieš metus prasidėjo karas Ukrainoje, paskui vasarą Europą užklupo energijos krizė, milžiniška infliacija. Kaip visa tai paveikė jūsų veiklą? Kokie didžiausi iššūkiai buvo ir yra šiuo metu?

– Iššūkiai prasidėjo dar pandemijos metu, kai buvo ribojimų, reikėjo prie to prisitaikyti. Pirmaisiais mėnesiais buvo stipriai kritusi apyvarta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją