Taigi pradėkime nuo pyrago recepto, o po to aptarsime, kaip gi galima paaiškinti magiškus jį ruošiant įvykstančius procesus. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, kruopščiai ištepkite kepimo formą sviestu. Dideliu šaukštu pašlakstykite formos dugną karameliniu padažu. Laikas imtis šokoladinio pyrago sluoksnio. Galima naudoti jau paruoštą mišinį šokoladiniam pyragui ar paruošti jį pagal bet kurį jūsų mėgstamą šokoladinio pyrago receptą. Svarbiausia, kad turėtumėte 20-23 centimetrų pyrago sluoksnį, rašo realsimple.com.

Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir palikite pastovėti. Laikas imtis apkepo pavidalo sluoksnio. Į maišytuvą supilkite vieną apie 350 ml talpos sutirštinto pieno skardinę, vieną apie 415 ml kondensuoto pieno skardinę, apie 115 g kambario temperatūros minkšto sūrio masės, 3 didelius kiaušinius ir vieną šaukštą gryno vanilės ekstrakto. Viską kruopščiai maišykite apie 30 sekundžių. Masę sukrėskite ant pyrago tešlos sluoksnio. Dalis viršutinio sluoksnio po truputį skverbsis į apatinį sluoksnį, todėl ims atrodyti, lyg du pyrago sluoksniai po truputį jungiasi į vieną. Tai yra gerai ir dėl to nerimauti nereikėtų.

Uždenkite kepimo formą folija ir statykite ją į gilią kepimo skardą. Į skardą pilkite karšto vandens, kol bus apsemta apie ½ kepimo formos. Tiks tiek labai karštas, tiek ir verdantis vanduo – rezultatas bus panašus. Pradėkite tikrinti kepamą pyragą po 1 val. 15 min. Pyragas bus iškepęs, kai į jį įsmeigtas dantų krapštukas liks švarus ar beveik be prilipusių tešlos gabaliukų. Kepimo laikas gali varijuoti priklausomai nuo kepimo formos dydžio ir spalvos (tamsesnėje formoje pyragas iškeps greičiau), vandens vonelės temperatūros ir pan. Nieko tokio, jei jūsų atveju pyragui iškepti prireiks net 2 val.

Kai pyragas jau bus iškepęs, ištraukite skardą iš orkaitės, tada išmikite kepimo formą iš vandens, nuimkite foliją ir palikite pyragą vėsti kambario temperatūroje, kol liečiant jis nebebus šiltas. Laikas dėti pyragą į šaldytuvą mažiausiai valandai. Kai jau norėsite pyragą tiekti ant stalo, peiliu atskirkite pyrago padą nuo formos dugno, uždenkite formą serviravimo lėkšte ir apverskite. Jei viskas vyksta pagal planą, jau galite džiaugtis įspūdingu dviejų sluoksnių desertu, kurį sudaro drėgno šokoladinio pyrago sluoksnis ir apkepo tipo viršutinis sluoksnis, gardintas karamele. Dar kartą pašlakstykite pyragą karamelės padažu ir pabarstykite smulkintais riešutais.

Laikas pakalbėti apie mokslinę įvykstančios magijos dalį. Pyrago sluoksniai orkaitėje atsiskiria dėl skirtingų svorių. Sunkesnis kreminis sluoksnis nusėda į formos dugną, o purus daug oro turintis sluoksnis iškyla į paviršių. Vandens vonelė neleidžia apkepo tipo sluoksniui susitraukti, o tinkamą laiką palaikytas šaldytuve pyragas tokiu būdu paruošiamas pjaustymui. Be jokios abejonės, šis receptas žavi galimybe svečius nudžiuginti tiek puikaus skonio pyragu, tiek ir sužavėti jo paruošimo metu atliekamais triukais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)