Kartais prireikia sutirštinti makaronų padažą – per skystas jis ištižintų makaronus į gličią masę. Tokiu atveju prieš gaminimo pabaigą galite įdėti šaukštelį krakmolo arba įleiskite kiaušinio trynį. Po to dar kelias minutes pamaišykite kaitindami, kad trynys neliktų žalias.

Galite sutirštinti ir pudingą. Jei verdant matote, kad jis vis netirštėja, įberkite papildomą šaukštą miltų ir tada dar kiek pavirkite.

Išėjus per skystai košei, reikia įdėti į ją didesnį gabalėlį sviesto ir uždengti košę dangčiu. Nors iš pradžių ji atrodys dar skystesnė, vėsdama sutirštės.

Verdant uogienę ją sutirštinsite įbėrę truputį želatinos – vėsdama ji taps norimos konsistencijos. Želatina padės ir gaminant tortą – galite ja tirštinti kremą ar netgi iš jos ir kondensuoto pieno pagaminti pienišką torto pagrindą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)