Visų pirma, žinoma, nepamirškite pagrindinio gardintojo – riebalų. Į košę įdėję luistelį sviesto visada daug išlošite.
Kitas pagardintojas – pagrindas, kuriame verdate košę. Skonis bus puresnis, pilnesnis, jei avižų košę virsite ne vien vandenyje, bet vandenyje su pienu.
O galiausiai – pagardai, košę jau išvirus. Įprastai valgytojai avižų košę gardina saldžiais priedais: bananais, mėlynėmis ar šilauogėmis, riešutų sviestu. Taip ir košė išeina saldi. O ką daryti, jei to saldumo nemėgsti?
Daugelis nė nežino, kad pasinaudojus šia gudrybe košė bus ne tik sūri, bet ir su fantastišku prieskoniu. Tereikia ją verdant įberti mažą žiūpsnelį druskos, o išvirus ir įdėjus sviesto – apibarstyti tarkuotu sūriu. Visai nedaug jo, kad košė netaptų pernelyg kaloringa.
Tačiau patikėkite, skonį tai pakeis, o jūs būsite atradę naują tradicinės košės versiją.