Norite spėti pasiruošti šventei namuose ir nepervargti? Pats paprasčiausias meniu tikrai neatims daug laiko, o prie Naujametinės programos filmo skaniai tiks.

Susipjaustykite į vieną lėkštę visko po truputį. Kumpelis, vytinta dešra, pora rūšių sūrio, duona su grūdais ar be jų, keli krekeriai, paprikos likutis ir maži pomidoriukai.

Tiks visi ant sumuštinių dedami ar greta maisto užkandami dalykai. Pasiruošę tokį padėklą juo skanausite ne prasčiau nei restorane.

Tokią dieną galite sau leisti atsipalaiduoti ir prie užkandžių patiekti dubenį gerų traškučių ar lėkštę keptos duonos.

Dar vienas gardus padažas duonos lazdelėms mirkyti – beje, labai paprastas ir jį taip pat galite pasiruošti ilgai netrukdami.

Susmulkinkite kelias skilteles česnako, porą kiaušinių (nebūtinai), gabalą sūrio ir sumaišykite viską su pora šaukštų majonezo. Dažykite į masę duoną arba tepkite šį pagardą ant batono.

Pagrindinis patiekalas

Kepkite tai, kas jums įprasčiausia. Jei turite brandintos jautienos, per kelias minutes galite pasiruošti gerą kepsnį, o jei prie širdies labiau paukštiena – su priekoniais ir medumi apkepkite file gabaliukus. Šalia bus skaniausia paprastos žalios šviežių daržovių salotos.

Desertas

Čia jau spręskite, kas jums labiau prie širdies. Galite pirkti tortą ar pyragą, o galite ir atskirus desertukus.

Vis dėlto, jei neturite deserto nusipirkę iš anksčiau, paskutinę dieną parduotuvėse lankytis nerekomenduojama. Verčiau suktis iš to, ką turite namuose.

Turite varškės ir cukraus, o gal šaldytų uogų? Puiku, su blenderiu galite išsukti desertinę varškę.

Spintelėje radote vaflių ir sutirštinto karamelinio pieno su karamele? Galite pertepti skanutėlį trijų minučių tortą. Tereikia fantazijos.

Svarbiausia – neapkraukite savęs darbu virtuvėje ir į šventę žvelkite lengvai bei sau maloniai. Skanių Naujųjų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)