Todėl nusprendžiau iš anksto užsišaldyti kelis paruoštukus. Toks metodas labai palengvina gyvenimą: likus valandai ar pusvalandžiui iki pietų pakanka ištraukti iš kameros norimą šaldymo maišelį ir viską greitai paruošite. Be to, jis tinka praktiškai visiems vaikams – nuo metukų iki mokyklos.

Kukuliai – tai pagrindinis mano šaldomas patiekalas. Iš kilogramo faršo, dviejų kiaušinio trynių, kelių šaukštų ryžių dribsnių ar manų ir prieskonių pagaminu masę kukuliams. Tada susuku nedidelius kukulaičius ir užšaldau juos atskiruose maišiukuose – porcijomis. Kaskart gaminant tereikia pridėti atitinkamų priedų: paruošti salotas, išvirti bulvių ar sutarkuoti burokėlį.

Taip pat užsišaldau iš varškėtukus. Tešlą jiems paruošiu iš pusės kilogramo varškės, keturių šaukštų miltų, kiaušinio trynio ir poros šaukštų cukraus. Gerai išsukusi varškę su cukrumi pridedu kiaušinio trynį, pabaigoje įmaišau ir miltus, ir formuoju varškėtukus. Šaldau juos taip pat porcijomis, o šiek tiek atšildžiusi – jei reikia, papildomai apvolioju miltuose ir kepu.

Žinau, kad mano pačios mama dažniau gamindavo virtus sūrius varškėtukus. Ruošimas iš esmės tas pats, tik į tešlą vietoj cukraus dedama druska, o tada formuojami nedideli rutuliukai, kuriuos įdėjus į verdantį vandenį maždaug po 5 min. džiaugsitės pietumis.

Dar užšaldau sezonines daržoves, iš kurių paskui verdu sriubą pietums arba pridedu jas prie mėsos ir išeina troškinukas. Pavyzdžiui, vasaros viduryje-pabaigoje nulupu ir išdarinėjusi gabalėliais supjaustau porą cukinijų, rudenį – moliūgą. Rūsyje šaldau (bet galima ir iš anksto į stiklainius pasiruošti) burokėlius. Prireikus viskas po ranka.

Paprastesnio gaminimo mums visoms!

Mama Neda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)