šaldymas

30 straipsnių

Rusnė Valatkaitė

Šaldymas – vienas iš geriausių maisto produktų konservavimo būdų, leidžiančių ilgą laiką išsaugoti produkto skonį, spalvą, kvapą ir maistinę vertę. Šaltis sustabdo bakterijų, mielių, pelėsių veiklą, todėl šaldytas produktas tampa apsaugotu nuo gedimo ir nesukelia žarnyno infekcijų pavojaus. Mikrobai...

Ekošaltis

Atsižvelgiant į šių dienų aktualijas ir kylančią elektros energijos kainą, nemaža dalis įmonių pradeda galvoti, kaip sutaupyti gamybinius kaštus ir siekia optimizuoti turimą įrangą. Gamybos įmonėse, o ypač maisto pramonėje, daug elektros energijos suvartojama dirbtiniam šalčiui gauti. Tačiau tai gal...

Vasarą šviežiomis daržovėmis ir vaisiais mėgaujamės kasdien, tačiau šį derlių norisi išsaugoti ir šaltajam sezonui. Konservavimas tam labai tinka, tačiau jo būdų yra ne vienas. Apie tai, kaip teisingai ir paprastai konservuoti šiltojo sezono gėrybes, pasakoja prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vi...