Arbūzai


Tai vienas labiausiai gaivinančių vaisių vasarą. Jie ne tik gaivina, bet ir naudingi skrandžiui bei užkerta kelią daugeliui įprastų sveikatos problemų. Valgant arbūzą išvengiama oksidacinio streso, kuris sukelia odos senėjimą. Arbūzą sudaro 95 proc. vandens, todėl jis yra puikus drėkinamasis ir gaivinantis vasaros maistas.

Pomidorai


Pomidorai ne tik pripildyti antioksidantų ir vitamino C. Juose taip pat yra likopeno – naudingos fitocheminės medžiagos, padedančios išvengti lėtinių ligų, tokių kaip vėžys.

Avokadai


Avokaduose yra daug mononesočiųjų riebalų, daug folio rūgšties ir skaidulų. Tai išties labai vertingas maistas, kuris vasarą gali būti jūsų organizmo gelbėtojas.

Uogos

Braškės Kalvarijų turguje

Saldžios ir sultingos uogos susideda iš flavonoidų, kurie yra galingi kovotojai su ligomis. Jie padidina kraujo tekėjimą į odą ir sumažina jautrumą šviesai. Tai pagerina odos išvaizdą, struktūrą ir tekstūrą. Uogose mažai cukraus ir kalorijų. Galite dėti juos į kokteilius ar jogurtus.

Apelsinai

Ekologiški apelsinai turėjo pesticidų likučių

Šis saldus citrusinis vaisius turi daug kalio, kuris yra labai svarbus vasarą. Apelsinuose yra 80 proc. vandens, todėl vasaromis, kai tikrai karšta, nepamirškite jų, nes valgydami juos išvengsite dehidratacijos. Prakaituodami mes prarandame kalį, kuris sukelia raumenų mėšlungį. Apelsinai padeda jo išvengti.

Agurkai


Agurkuose yra 90 proc. vandens, kitų mineralų bei vitaminų. Tai yra pati geriausia drėkinanti priemonė vasarą. Ji ne tik vėsina, bet ir teikia daug naudos sveikatai. Agurke taip pat yra mažai kalorijų, tad juos valgyti ir labai sveika.

Persikai

Persikai

Persikai yra geras vitamino C ir beta karotino šaltinis. Persikai stiprina imunitetą ir padeda numesti svorio. Jie yra puikus vasaros maistas ir padeda išlaikyti organizmo hidrataciją.

Cukinijos


Tai vasarinių moliūgų šeimos dalis ir jame yra pektino – skaidulų, mažinančių cholesterolio kiekį ir gerinančios širdies sveikatą. Kuo daugiau lapinių daržovių, tuo sveikesnė jūsų vasara. Į savo salotas pridėkite cukinijų ir būsite išties sveikesni!

Varškė ir sviestas

Varškė su medumi

Šie produktai padeda išlikti vėsiems per vasaros karščius, juose gausu kalcio, baltymų ir probiotikų, kurie padeda sklandžiai veikti virškinimo sistemai. Į pasukas galite įberti keletą šviežių mėtų lapelių, kmynų miltelių ir juodosios druskos.

Agrastai

Agrastai

Tai turtingas vitamino C ir skaidulų šaltinis. Tyrimai rodo, kad tai yra kolageno stimuliatorius, ypač naudingas širdžiai ir plaukams bei panaikina stiprių saulės spindulių sukeliamą senėjimo poveikį.

Saldieji kukurūzai


Geriausia vartoti ekologiškai užaugintus kukurūzus. Kukurūzai yra turtingas vitaminų A, B, E, skaidulų ir mineralų šaltinis. Jame yra liuteino ir zeaksantino. Kukurūzus galite kepti ant grotelių, kepti ar virti garuose su kitomis daržovėmis, tokiomis kaip cukinijos ir paprikos, kurios ypač dera su kukurūzais.

Švelnus kokosų vanduo

Idealus energetinis gėrimas, kurį suteikia gamta. Jame yra vitaminų, mineralų, kalcio, kalio, magnio natūraliu pavidalu, kurie papildo organizmą maistinėmis medžiagomis, prarastomis dėl prakaitavimo ir dehidratacijos.