Štai keletas įsimintiniausių V. Zelenskio citatų, pasakytų ar išplatintų socialiniuose tinkluose NATO viršūnių susitikimo metu:

„Mūsų darbotvarkėje – trys prioritetiniai klausimai. Pirmasis – naujos ginkluotės paketai, kad galėtume paremti mūsų kariuomenę karo lauke. Antra – kvietimas į NATO. Norime būti tame pačiame puslapyje kaip visi“.

Volodymyras Zelenskis

„Bachmuto griuvėsiuose, kituose Ukrainos mūšio laukuose buvo sugriautos rusų okupacinės ambicijos, ir rusų ambicijos liks griuvėsiuose“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis

„Vilniau, aš taip noriu tave pasveikinti, ir noriu pasveikinti visus ir kiekvieną iš jūsų. Čia, Vilniuje, mes matome Europos progresą, čia žmonės žino, kas yra saugumas ir kaip jį pasiekti, ir žino, kad saugumas yra kartu su Ukraina“.

„Mūsų karinė vėliava iš Bachmuto reiškia, kad niekada niekam, ir lietuviams, niekada nereiks kovoti prieš rusų karius“.

„Ukrainos vėliavos Lietuvos gatvėse tai vienareikšmiškai įrodo – mes jau esame sąjungininkai ir Ukraina apgins ir savo, ir jūsų laisvę“.

Bene labiausiai jaudinanti akimirka – Lukiškių aikštėje vykusios akcijos „Keliu vėliavą už Ukrainą“ baigiamajame koncerte Prie tribūnos stojęs V. Zelenskis kalbą pradėjo nuo visiems gerai pažįstamo šūkio: „Slava Ukraini!“. Susirinkusieji jam atitarė vieningu ir garsiu: „Heroiam slava!“. Išgirdęs tokią Lietuvos žmonių reakciją, V. Zelenskis šyptelėjo ir ukrainietiškai tarė: „Aš namie.“

„Ir Lietuva visada priklausys tik jums“, – pridūrė jis, kurio žodžius minia pasitiko plojimais.

„Šiandien į kelionę čia atvykau tikėdamas sprendimais, tikėdamas partneriais, tikėdamas stipriuoju NATO, kuris nedvejoja, nešvaisto laiko ir neatsigręžia į jokį agresorių... Ir norėčiau, kad šis tikėjimas taptų pasitikėjimu – pasitikėjimu sprendimais, kurių nusipelnėme – nusipelnėme visi: tikisi kiekvienas karys, kiekvienas pilietis, kiekviena mama, kiekvienas vaikas. Ar to tikėtis yra per daug?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)