Antienos kulšelės confit
Receptas 4 žmonėms
Reikės:
- 4 vnt. antienos kulšelių
- 30 g česnakų
- juodųjų pipirų
- 20 g jūros druskos
- 5–7 vnt. gvazdikėlių
- kelių šakelių šviežių čiobrelių
- šakelės šviežių rozmarinų
- 500 ml antienos riebalų
Gaminimas:
- Visus prieskoninius ingredientus sukapojame, pipirus sumalame ir tokiame marinate anties kulšeles marinuojame 12 val.
- Po to antieną nuplauname vandeniu, nusausiname ir dedame į troškinimo indą. Indas turi būti kaip tik kulšelių kiekiui, kad reikėtų kuo mažiau riebalų. Riebalus galima nukošti ir naudoti pakartotinai.
- Nusausinus kulšeles užpilti riebalais ir troškinti 2–2,5 val. 120°C temperatūroje.
- Po troškinimo mėsą galima atšaldyti ir kepti net ir kitą dieną. Kepame keptuvėje, jokių papildomų riebalų pilti nereikia.
Skanaus!