Ar jūsų laikrodis parodo ateitį ne tik valandų, bet ir sveikatos prasme

Pasak Tele2 technologijų eksperto ir vieno iš „Longevity“ konferencijos pranešėjų Arnoldo Lukošiaus, žmonės gyvena ilgiau, tad ir ilgaamžiškumo tema tampa vis aktualesnė, o kalbėti apie tai yra dvi pagrindinės priežastys:

„Viena – mūsų visuomenė sensta, todėl vis aktualiau, kad vyresni žmonės kuo ilgiau išliktų aktyvūs tiek visuomeniniame gyvenime, tiek darbo rinkoje. Ne mažiau svarbu ir ilgiau išsaugota gera sveikata, kad didėjanti vyresnio amžiaus žmonių dalis visuomenėje netaptų našta ne tik ekonomikai, bet ir sveikatos sistemai, ir sau.

Antra – mes tampame turtingesni, gyvenimas gerėja, tad natūralu, kad norime ir planuojame juo džiaugtis kuo ilgiau. Todėl vis daugiau ne tik pajutusių artėjančią senatvę, bet ir jaunų žmonių aktyviai seka savo sveikatą, keičia savo gyvenimo būdą ir domisi ilgaamžiškumo temomis“, – pranešime spaudai pažymi A. Lukošius.

Neatskleisdamas savo pranešimo konferencijoje detalių, inovacijų ekspertas tikisi, jog išklausęs jo pranešimą žmogus geriau supras, kokios sveikatos technologijos jau yra jam prieinamos ir kas dar laukia ateityje: „Klausytojui taps aišku, kaip veikia, kam skirti, kuo gali padėti ir ko pakeisti visgi nesugebės išmanūs dėvimi sveikatą stebintys įrenginiai. Ir, aišku, atsakysiu, ar gali laikrodis ant riešo parodyti ateitį“, – šypsosi A. Lukošius.

Arnoldas Lukošius

Virusų pasaulis, dirbtinis intelektas ir kaip atrodys mūsų senatvė

Spalio 16–17 dienomis vyksiančioje ilgaamžiškumo konferencijoje „Longevity“ be A. Lukošiaus į sceną žengs dar dvi dešimtys įspūdingų pranešėjų: „Mylėti negalima senti“ – kur dėti kablelį, atskleis puikiai lietuviams pažįstamo „Aconitum“ savininkė ir vadovė dr. Rima Balanaškienė. Apie tai, kokį poveikį organizmui iš tiesų daro stresas, pasakos neuromokslininkas, „Eglės sanatorijos“ medicinos vadovas dr. Kęstutis Skauminas, rašoma pranešime žiniasklaidai. Širmą nuo paslaptingo ir kartais nesuvokiamo virusų pasaulio nuplėš puikiai žinomas virusų tyrinėtojas Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre dr. Gytis Dudas.

Vaida Kurpienė

Dirbtinis intelektas vėžio diagnozavime ir gydyme, tikras miegojimo ir išsimiegojimo menas, speciali smegenų mankšta, didinanti jų produktyvumą, ir ilgaamžės širdies paslaptys, kas vyksta su mūsų hormonais amžėjant bei kaip neprarasti geros savijautos, kaip galima prailginti vaisingą amžių, kodėl vanduo – tikrasis ilgaamžiškumo eliksyras ar ką valgyti norint iš tiesų mėgautis kasdienybe – visos šios temos ir dar daugiau – jau spalio 16–17 dienomis Delfi Plius platformoje.

Artur Lebedenko-Swan

Kurios iš 150 sporto šakų labiausiai prailgina gyvenimą? Į šį klausimą „Longevity“ konferencijoje pažadėjo atsakyti Walk15 tvaraus judumo platformos kūrėja Vlada Musvydaitė-Vilčikauskė. „Gyvenimas ant tektoninių lūžių: kaip atrodys mūsų senatvė?“ – su tokia intriguojančia tema klausytoją pasitiks organizacijų psichologas, lektorius, socialinių mokslų daktaras Antanas Kairys. Tuo tarpu Kognityvinės elgesio terapijos psichoterapeutė, mindfulness terapijos mokytoja Milda Cibulskytė atskleis gebėjimo iš tiesų būti čia ir dabar svarbą.

Gytis Dudas

„Ar grybai padės man gyventi ilgiau?“ – klausimas, į kurį atsakymą pažada „Longevity lab“ mokslininkas Šarūnas Paškevičius, o psichologijos ir neuro mokslo fanatikas, konferencijos „Pauzė“ įkūrėjas Almantas Dulkys pamėgins atsakyti į klausimą, ką pasirinkti – gyventi ilgai ar laimingai. Daugiau informacijos apie konferenciją ir registracija čia.