Taigi valgyk tiek, kiek nori, tikrai nesustorėsi. Be to, agurkuose yra biologiškai aktyvių medžiagų, kurios padeda deginti riebalus.

Pagrindinis agurkų dietos principas – nesistenkite valgyti vien agurkus. Taip, sulieknėsite greitai, tačiau grįžus prie įprastos mitybos ir svoris grįš. Patartina suvalgyti po 200 gramų agurkų per pusryčius, pietus ir vakarienę. Dengdami stalą sukrimskite keletą agurkų, o paskui valgykite pagrindinį patiekalą – salotas, sriubą ar virtą mėsą. Salotas užpilkite ne majonezu, o liesu jogurtu ar kefyru. Prieš valgį patartina išgerti stiklinę agurkų sulčių (jei nesiskundžiate padidėjusiu rūgštingumu), tada palaipsniui be didelių kančių sulieknėsite.

Kokių vitaminų ir medžiagų yra agurkuose

1. Nedidelis kiekis vitaminų A, C, B grupės, PP (daugiausiai – žievelėje).

2. Organinių rūgščių, kurios veikia kaip antioksidantai, kurios taip pat ir gaivina.

3. Jodo (kuris būtinas visiems, ypač tiem s, kurių skydliaukė gamina per mažai reikiamų hormonų).

4. Kalio, kuris naudingas širdžiai, inkstams, mažina spaudimą, neleidžia kauptis skysčiams.

5. Pektinų, kuri aktyvina žarnyno veiklą.

6. Fermentų, kurie gerina maistinių medžiagų įsisavinimą ne tik iš pačių agurkų, bet ir kitų produktų, kuriuos suvalgote kartu.

Šalta agurkų sriuba

2 agurkus, 100 gramų ananaso (arba 2 pomidorai), mažą gabalėlį jelapeno pipiro, 1 svogūno laišką, 3 petražolių arba krapų šakeles supjaustykite ir sutrinkite trintuvu. Įpilkite pusę stiklinės vandens, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, 1 šaukštą žaliosios arba paprastos citrinos sulčių, įberkite pusę šaukštelio jūros druskos, dar kartą išplakite ir perpilkite į dvi stiklines.

Agurkų ir kivių salotos

Produktai: 2 agurkai, 1 kivis, keli svogūno žiedeliai (jei norite), 2 šaukštai granato sėklų, 2 krapų šakelės, druskos pagal skonį, 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, 1 šaukštelis citrinos sulčių.

Kaip gaminti:

1. Agurkus ir kivį supjaustykite gabalėliais ar kubeliais, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska. Krapus supjaustykite, sumaišykite su salotomis.
2. Salotas apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis. Papuoškite granato sėklomis, svogūnų žiedeliais ir iš karto patiekite.

Agurkų užkandėlė

Supjaustykite ilgą agurką 2 – 2,5 cm storumo riekelėmis. Šaukšteliu išskobkite dalį minkštimo, kad būtų nedidelis įdubimas. Supjaustykite krevetes, agurko minkštimą ir žalumynus, sumaišykite. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, granatų sėklų ir sudėkite į agurko riekeles su įdubomis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)