Lašišos steikas

Reikės:

300 g gabalėlio lašišos

Druskos

Peletrūno

Juodųjų pipirų

Žuvų prieskonių

Alyvuogių aliejaus

Citrinos sulčių

Garnyrui:

Paruoštų bulguro kruopų

Padažui:

Grietinės, marinuotų agurkėlių, mėgstamų prieskonių

Gaminimas

Imame lašišos gabalėlį. Pabarstome druska, peletrūnu, juodaisiais pipirais ir žuvų prieskoniais iš abiejų pusių. Patepame alyvuogių aliejumi ir apšlakstome citrinos sultimis. Leidžiame pastovėti apie 10-15 min.

Lašiša ant grilio

Dedame žuvį ant grotelių.

Kad lašiša nepriliptų prie grotelių reikia nepagailėti juodųjų pipirų. Jie sudaro sluoksnį ir žuvis lengvai atkimba. Lašišos steikui reikia didelės kaitros, o kepti užtenka apie 5-7 minutes.

Patiekalas paruoštas. Patiekiame su bulguro kruopomis ir padažu iš grietinės, marinuotų agurkėlių ir prieskonių. Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)