aA
Daugelis sutiks, kad karštą dieną nesinori ilgai prakaituoti virtuvėje, o ir geriausias patiekalas – ne mėsa, o lengva žuvis. Lašiša puikiai tam tinka. Ją paruošti itin paprasta, o sugadinti beveik neįmanoma. Restorano „Armenian grill“ šefas Karenas parodė, kaip skaniai paruošti lašišos steiką ir davė kelis vertingus patarimus.

Lašišos steikas

Reikės:

300 g gabalėlio lašišos

Druskos

Peletrūno

Juodųjų pipirų

Žuvų prieskonių

Alyvuogių aliejaus

Citrinos sulčių

Garnyrui:

Paruoštų bulguro kruopų

Padažui:

Grietinės, marinuotų agurkėlių, mėgstamų prieskonių

Gaminimas

Imame lašišos gabalėlį. Pabarstome druska, peletrūnu, juodaisiais pipirais ir žuvų prieskoniais iš abiejų pusių. Patepame alyvuogių aliejumi ir apšlakstome citrinos sultimis. Leidžiame pastovėti apie 10-15 min.

Lašiša ant grilio
Lašiša ant grilio
© DELFI

Dedame žuvį ant grotelių.

Kad lašiša nepriliptų prie grotelių reikia nepagailėti juodųjų pipirų. Jie sudaro sluoksnį ir žuvis lengvai atkimba. Lašišos steikui reikia didelės kaitros, o kepti užtenka apie 5-7 minutes.

Patiekalas paruoštas. Patiekiame su bulguro kruopomis ir padažu iš grietinės, marinuotų agurkėlių ir prieskonių. Skanaus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(13 žmonių įvertino)
4.4615

Top naujienos

Po „Zapad“ laukia nemalonūs pasirinkimai: teks kalbėtis su Putinu ir Lukašenka arba laukti eskalacijos (42)

Viskas pagal planą: nesyk repetuotas pratybų „ Zapad 2021 “ spektaklis Rusijos ir Baltarusijos...

Rimvydas Valatka. Valdže, atiduok tautai Akropolį (57)

Po juodosios rugsėjo 15-osios, kai įsigaliojo galimybių pasai, paaiškėjo daug dalykų. Bet...

Kur dingo ambicija tapti „fintech“ centru: įmonėse – nerimas (1)

Tarptautiniai skandalai, kurių centre atsidūrė ir Lietuva, pasikeitusi Vyriausybė , nauji...

Tautiečiai užsieniečiui buto nuomoti nelinkę: nesvarbu, kad turi darbą, kalba lietuviškai ir mėgsta cepelinus (17)

Naujame „Delfi TV“ sezone startavus laidai „Gimę ne Lietuvoje“, jos pirmuoju pašnekovu...

Užkalnis išlaidauja: 1000 dolerių už trijų žvaigždžių pietus, ir negaila nė cento (345)

Rašau jums iš Italijos, kur prieš kelias dienas sumokėjau virš tūkstančio dolerių, arba beveik...

Lietuva – tarp pirmųjų, pradėjusių skiepyti trečiąja doze: pasigirsta dvejonių, ar nepaskubėta (376)

Kol vieni vis dar abejoja, ar verta skiepytis nuo koronaviruso , kiti nesulaukia ir jau bando...

Negalią turinti vilnietė tikėjosi priklausiusios kompensacijos, bet gavo šaltą dušą: išgirdusi sprendimą nesuvaldė ašarų (155)

Regos negalią turinti vilnietė patyrė tikrą akibrokštą, kai nusprendė kreiptis dėl jai...

Blogėjant situacijai dėl COVID-19 vardija klaidas: ar verta griežtinti dabartinius ribojimus (505)

Ką darysime su kylančia koronaviruso banga ir ar pasiteisina viruso valdymo planas? Laidos „Iš...

Palangoje – poilsiautojų minios: vilioja pramogos ir relaksinė muzika (15)

Nors ir įpusėjo rugsėjo mėnuo ir daug kur Lietuvoje temperatūros stulpeliai nukrito žemiau 10...