Šiandien Tarptautinio plovo virimo čempionato laimėtojas, uzbekiškos virtuvės puoselėtojas Lietuvoje, grilio patiekalų meistras ir tinklalapio plov.lt įkūrėjas Pavelas Kolesnikas dalijasi jautienos šašlyko „Taškentinis“ receptu.

Šašlykas „Taškentinis"

Ingredientai:

1 kg jautienos sprandinės
200 g avienos kurdiuko (avienos užpakalinės dalies riebalo (lajaus))
150 g svogūnų
200 g pomidorų
raudonųjų serbentų šakelė
Adžarijos druskos ir šašlykų prieskonių be druskos

Mėsos gabaliukai turi būti maži, ne tokie, kokiais pjaustoma kiauliena, 4 x 4 cm, o 1,5 x 1,5 cm, nereikia daugiau. Ir kiaulienos šašlyko mėsos gabaliukas turi būti vieno kąsnio!

Į kurdiuką ir jautieną išspaudžiame pomidorus ir serbentus, išspaudžiame supjaustytus svogūnus, nepamirštame adžarijos druskos bei šašlykų prieskonių.

Mėsą marinate paliekame 1 valandą, kad „susidraugautų“.

Jautieną maunam ant iešmelių, pakaitom su kurdiuku.

Prie šašlyko būtinai pasipjaustome svogūnų ir užpilame šakarob (100 proc. granatų sulčių koncentrato), irgi paliekame pastovėti valandą.

Bulvių šašlykas

Šviežios bulvės papjaustomos ir veriamos ant iešmo su kiaulienos lašinukais, patepamos alyvuogių aliejumi ir pabarstomos Adžarijos druska.

Skanaus, draugai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)