Mini ne tik scenoje

„Visos lietuviškos šventės man yra svarbios, o aš, kaip dainininkas, dažniausiai jas miniu scenoje – dainuodamas vienas arba su choru. Ir taip nuo vaikystės. Manau, kad kiekvienas pilietiškas lietuvis švenčia Lietuvos nepriklausomybės dieną, Europos dieną. Na, ir aišku kaip be mūsų Joninių, Mindauginių ir kitų smagių lietuviškų krikščioniškų švenčių šventimo. Dažniausiai per šias, vasarines, progas susirenkame namuose – bendraujame, ilsimės, smagiai ką nors griliname. Tiesą pasakius aš nesu tas, kuris stovi prie grilio, tad, mieliausiai valgau mamos arba brolio gamintus burgerius“, – pasakoja dainininkas Ignas Novikovas.

Valstybinės šventės itin reikšmingos yra ir dainininkėms Giulijai bei Monikai Falcon.

Grilio entuziastų rekordas

„Džiaugiuosi, kad mano šalis laisva ir drąsiai galima didžiuotis Lietuva. Visose pasaulio scenose atstovauju savo tėvynę – man tai labai svarbu“, – sako Monika.

Ji patikina – meilė tėvynei jai išugdė šeima.

Tvirtus meilės pagrindus Lietuvai savo gimtuosiuose namuose įgijo ir televizijos laidos vedėjas Tomas Grigaitis.

Grilio entuziastų rekordas

„Valstybinės šventės dažniausiai primena tai, kas suformavo mūsų likimą. O aš, gimęs jau nepriklausomoje Lietuvoje, visada jaučiu didžiulę pagarbą ir mintimis padėkoju tiems, kurių dėka esame laisvi“, – sako pašnekovas.

Grilio entuziastų rekordas

Jo namuose valstybinių švenčių reikšmė visada yra didelė.

„Pasipuošiame namus temine atributika, deriname maisto spalvinę gamą, tai atsispindi ir mūsų aprangose. Kviečiamės draugus į svečius ar, gavę kvietimą, vykstame pas juos. Mūsų artimųjų ratas taip pat, kaip ir mes, geriausias metų šventes švenčia iš širdies“, – pasakoja T. Grigaitis, kaip ir kiti pašnekovai, dalyvavęs griliai.lt surengtame Lietuvos vardo paminėjimo šventėje bei rekordo siekime.

Grilio entuziastų rekordas

Neįprastas sprendimas

T.Grigaitis neabejoja, jog būtent taip, neįprastai, prisiminta valstybei itin svarbi proga bei paskelbta naujo grilinimo sezono pradžia, atkreips visuomenės dėmesį bei dar kartą paskatins patriotinius jausmus.

Grilio entuziastų rekordas

„Valstybines šventes minime ir scenoje, ir su šeima. Mums svarbu pabūti kartu, aptarti, kuo svarbi sukaktis, kiek ji mums daug davė“, – sako grupės „16 Hz“ narys Robertas Jucevičius.

Kad valstybinės šventės yra puiki proga susitikti su bičiuliais ir prisiminti, ką per kasdieninius darbus dažnai tiesiog pamirštame ar priimame kaip savaime suprantamus dalykus, sako ir iliuzionistas Modestas Petrikas.

Grilio entuziastų rekordas

„Koks džiaugsmas yra gyventi, kurti Lietuvoje ir būti laisviems“, – neabejoja pašnekovas.

Idėja vienu metu užkurti 52 kepsnines bei kepti 1015 dešrelių priklauso vienam iš griliai.lt įkūrėjų Mindaugui Kalvaičiui.

„Griliavimo entuziastai, mėgėjai, profesionalūs šefai ir, žinoma, kiekvienas norintis, turėjo galimybę drauge siekti šio unikalaus rekordo ant specialiai tam paruoštų kepsninių, sustatytų taip, kad jos atvaizduotų skaičių 1015 – laiką, prieš kurį Lietuva pirmą kartą paminėta Kvedlinburgo metraštyje“, – pasakoja sumanymo autorius.

Grilio entuziastų rekordas

Ne vienerius metus į grilinimo paslaptis pasinėręs M. Kalvaitis patikino – šįsyk jam pavyko sujungti du jam svarbius dalykus: meilę Tėvynei bei maistui.