aA
Sodyboje, prie ežero ar tiesiog savo namų kieme visuomet labai smagu praleisti laiką su draugais ar šeima kepant maistą grilyje. Patiekalų, kepamų grilyje, populiarumas pasiekia piką šiltuoju metų laiku.
Avienos šašlykas
Avienos šašlykas
© Shutterstock

Pranešime spaudai „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi keliais receptais, kuriais nustebinsite ne tik savo, bet ir artimųjų skonių receptorius.

Kiaulienos šonkauliukai

Kiaulienos šonkauliai
Kiaulienos šonkauliai
© Shutterstock

Reikės:

- valgomojo šaukšto malto kumino,

- valgomojo šaukšto aitriosios paprikos miltelių,

- valgomojo šaukšto paprikos miltelių,

- žiupsnelio druskos ir pipirų,

- 1,5 kg kiaulienos šonkauliukų,

- stiklinės barbekiu padažo.

Paruošimas: įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros ir sustumkite anglis į vieną pusę. Mažame dubenyje sumaišykite visus birius prieskonius. „Šonkauliukus apibarstykite prieskonių mišiniu ir juo įtrinkite juos.

Patieskite dvigubą foliją ir padėkite ant jos šonkaulius kepti. Foliją būtinai patieskite priešingoje pusėje, nei sustumtos anglys. Uždenkite dangčiu ir kepkite apie 1 valandą. Kepimo pabaigoje šonkauliukus ištepkite barbekiu padažu ir kepkite juos dar 5 minutes. Turėkite omenyje, kad skirtingi griliai skirtingai įkaista, tad kas 15 minučių patikrinkite šonkauliukų iškepimo lygį, jog jų neiškeptumėte ar nesudegintumėte“, – patarimais dalinasi maisto gamybos ekspertas.

Avienos šašlykai

Avienos šašlykas
Avienos šašlykas
© Shutterstock

Reikės:

- 500 g avienos, supjaustytos 5 cm skersmens gabalėliais,

- pusės stiklinės citrinų sulčių,

- pusės stiklinės alyvuogių aliejaus,

- žiupsnelio druskos,

- pipirų ir raudonųjų pipirų,

- 2 svogūnų supjaustytų į 8 dalis,

- indelio vyšninių pomidorų,

- 2 saldžiųjų paprikų supjaustytų nedideliais gabalėliais.

Paruošimas: dubenyje sumaišykite avienos gabalėlius, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus bei raudonuosius pipirus. Prieš kepant marinuokite apie 2-3 valandas. Ant vienų iešmų sumaukite šašlykus, o ant kitų iešmų – daržoves. „Daržoves būtina sumauti ant kitų iešmų, nei mėsą. Daržovės iškepa greičiau, tad veriant viską ant tų pačių iešmų daržovės gali perkepti, o mėsa – neiškepti. Mėsą kepkite apie 20 minučių, nepamirškite jos vartyti, kad šašlykas būtų iškepęs tolygiai. Daržoves nuolat vartydami kepkite apie 10 minučių“, – receptu dalinasi A. Poleninas.

Saldžiai aštrūs vištienos sparneliai

Vištienos sparneliai
Vištienos sparneliai
© Shutterstock

Reikės:

- ¼ stiklinės balzaminio acto,

- ¼ stiklinės medaus,

- ¼ stiklinės pamėgto aštraus padažo,

- 2 kg vištienos sparnelių.

Paruošimas: balzaminio acto padažą, medų bei aštrų padažą sumaišykite dubenyje. „Visiškai žalius sparnelius įkaitintame grilyje pakepkite apie 15 minučių, tuomet juos ištepkite padažu ir apverskite. Tepkite padažu ir vartykite juos tol, kol vištienos sparneliai pasieks norimą traškumą bei spalvą“, – traškių, grilyje keptų vištienos sparnelių receptą atskleidžia A. Poleninas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(6 žmonės įvertino)
2.3333

Top naujienos

Delfi PliusVladimiras Laučius

JAV karo istorikas: galiu trumpai atsakyti, kodėl Putinas priėmė sprendimą pulti (6)

„Sakoma: iš ko suprasite, kad politikas meluoja? Iš to, kad jo burna juda. Žinoma, jie melavo....

Verslas PliusVytautas Budzinauskas

Nepasirinkus elektros tiekėjo – rizika mokėti daugiau: kiek kainuotų garantinis tiekimas

Likus mėnesiui iki elektros tiekėjo pasirinkimo, šimtams tūkstančių elektros vartotojų...

Delfi PliusJurga Grigienė

Keturių vaikų mama Birutė Jakučionytė apie internetines pažintis: kai kurias istorijas net nepatogu pasakoti

Birutė Jakučionytė garsėja drąsa būti atvira iki pačių savo sielos gelmių, atvirai ir...

Ekspertas ragina neapsigauti dėl Rusijos karininko žodžių: tokie išsišokimai gyvame eteryje nėra atsitiktiniai

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) dėstytojas,...

Karas Ukrainoje. Rusija puola rytinius Ukrainos miestus (5)

Ketvirtadienį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas susitiko su NATO kolegomis ir teigiamai...

Rusų neįsileisiančiam Vimbldonui – skaudus dūris į nugarą

Karą Ukrainoje pradėjusios Rusijos ir jai talkinančios Baltarusijos tenisininkų nepriimsiantys...

Netikėtai gauta sąskaita daugiabučio gyventojų kišenes tuština šimtais eurų: jau perspėjami ir dėl antstolių

Vilniuje esančio daugiabučio gyventojams sukėlė šoką pastato administratoriaus planai atlikti...

Lietuvės menstruacijų atostogoms pritartų: poreikis būtų, bet yra ir blogoji pasiūlymo pusė (1)

Ispanija tapo pirma šalimi Europoje, teikiančia įstatymų projektą, kuris numato apmokamas...

Lietuvą pasieks nemaža lietaus porcija, kai kur griaudės perkūnija

Šeštadienio dieną Lietuvos padangę uždengs tankūs, itin vandeningo ciklono debesys.