„Kokie savaitgalio pietūs labiausiai patinka Jums? Man puikiausi yra tie, kuriuos galima greitai ir nesudėtingai paruošti, o skonis džiugintų visą šeimą. Todėl šie – vienos skardos vištienos sparneliai medaus padaže su daržovėmis – yra vienas iš mano mėgstamiausių ir dažnai gaminamų savaitgalio (ir ...
Vištienos sparneliai
27 straipsnių
Grilio eksperto Vyliaus Blauzdavičiaus teigimu, patiekalų kepimas ant laužo ar grilyje vainikuoja kiekvieną pikniką bei kuria dar glaudesnį ryšį tarp šeimos narių ar geriausių draugų. Artėjančios Tėvo dienos proga kviesdamas surengti šventinę iškylą, šefas dalijasi ne tik patarimais, bet ir siūlo iš...
Visi gerai žinome populiariuosius „fast food“ amerikietiško tipo vištienos sparnelius, dėl kurių ne vienas yra „pametęs galvą“. Alfas Ivanauskas parodė, kaip tokią vištieną galite nesunkiai pasigaminti savo namų virtuvėje.
Apie mane sako, kad galiu būti bjaurus, bet užtat teisingas. Ne visi taip sako, bet kai kas sako, tai mes ir nekreipkime dėmesio į tuos kitus.
Norite skanių ir traškių vištienos sparnelių, bet neturite laiko vištienos marinavimui? Ne bėda! Alfas Ivanauskas siūlo pasigaminti barbekiu sparnelius be marinavimo.
Alfas vienas gamtoje. Greitai pagaminami vištienos sparneliai su barbekiu glazūra, grilyje keptos bulvės su šonine ir marinuotų paprikų salotos (1)
Norite skanių ir traškių vištienos sparnelių, bet neturite laiko vištienos marinavimui? Ne bėda! Alfas siūlo pasigaminti barbekiu sparnelius be marinavimo. Laukiant sparnelių – lengvai ir greitai pagaminsite gardžių bulvių su šonine,o visą jūsų vakarienę vainikuos marinuotų paprikų salotos. Pamėgina...
Alfas vienas namuose. Kaip iškepti skaniausius vištienos sparnelius, išmokti gaminti baklažaną ir greitą obuolių pyragą (22)
Kai reikia ko nors gardaus ir traškaus, vištienos sparneliai laimi visą laiką – virtuvės šefas Alfas parodys, kaip juos išsikepti pačius gardžiausius! Skaitytojų ir žiūrovų prašymu – kaip prisijaukinti baklažaną. Ir galiausiai laukia itin greitas, bet įdomus obuolių pyragas – juk obuolių turime išti...
Argi ne gera turėti greitą receptą – tarsi kokį paruoštuką – kai užklumpa netikėti svečiai ar tiesiog tarpušvenčiu jau nebežinai, ko norisi. Išradingasis kulinaras Alfas siūlo staigų receptą – sparnelių net nereikės marinuoti!
Turbūt būtų sunku rasti žmogų, nemėgstantį keptų vištienos sparnelių, savo tinklaraštyje rašo Laura.
Šiais metais geriausių Lietuvos restoranų rinkimuose Klaipėdos legenda, restoranas „Monai“ liko trečioje vietoje. „Esame stabilūs. Pozicija tarp antros ir ketvirtos vietos nieko labai nekeičia, tik parodo, kad einame teisingu keliu“, – įsitikinęs restoranų „Monai“ ir „Momo gril“ įkūrėjas ir jau tikr...
Garstyčių ir medaus sparneliai su netikėtu twist’u – čili dribsniais. Jie šiek tiek saldūs, šiek tiek aštrūs ir neapsakomai minkšti bei sultingi. Puikus pasirinkimas, kai tradiciniai šašlykai jau atsibodę ir norisi kažko naujo bei tirpstančio burnoje. Receptą ruošė maisto tinklaraščio „But first – f...
Sodyboje, prie ežero ar tiesiog savo namų kieme visuomet labai smagu praleisti laiką su draugais ar šeima kepant maistą grilyje. Patiekalų, kepamų grilyje, populiarumas pasiekia piką šiltuoju metų laiku.
Glazūruoti vištienos sparneliai – tikra virtuvės bomba: pagaminti taip paprasta, o svečiai reikalaus dar (48)
Lipnūs, glazūruoti, burnoje tirpstantys vištienos sparneliai, akimirksniu vienas po kito dingstantys iš lėkštės – toks vaizdas jūsų laukia, jei išbandysite šį šefo „Viking the chef“ Vyliaus Blauzdavičiaus receptą. Profesionalas parodė, kaip paprasta ir greita pagaminti patiekalą, kuris neabejotinai ...
Niekas labiau nenuvilia, negu užkelti lūkesčiai. Kai jau įsivaizduoji, kad turi rankose pasaulį, o paskui iliuzijos dūžta. Šmaukšt ant žemės, ir tikrai šukės aplink. Ir jautiesi kvailas, kad patikėjai.
Buffalo padažui pagaminti rinkitės skystą aštrų raudoną padažą be jokių daržovių gabalėlių. Dažniausiai tokie padažai būna meksikietiški, pagaminti aitriųjų paprikų pagrindu. Vištienos sparnelius galite kepti ir nesupjaustytus, tačiau supjaustytus į dalis sparnelius patogiau (ir smagiau) valgyti.
Italas šefas atskleidė savo mamos sukurtą receptą: aluje troškinti vištienos sparnelių peteliai (22)
Temperamentingasis šefas Gian Luca Demarco kviečia pasigaminti aluje troškintų vištienos sparnelių petelių pagal savo mamos sukurtą receptą. Šefas prisimena, kad jo mama visada juos patiekdavo su bulvių koše, bet šį kartą garnyrui siūlo savo mėgstamus ryžius.
Ar žinote tą jausmą, kai netyčia įsimeti burnon vieną kąsnelį ir nebegali sustoti? Man taip visada nutikdavo radus pas močiutę ant stalo saldainių „Pieno lašas“, gliaudant česnaku kvepiančias krevetes ar įsisukus į spintelėje paslėptą gabalinio cukraus dėžutę. Dar vienas ir viskas, tikrai. Šie saldž...
Vištų sparnelių paklausa Jungtinėse Valstijoje iki rekordinio lygio padidino jų didmeninę kainą – iki daugiau nei 2 JAV dolerius už svarą. Tiekėjai dėl to trina rankomis.