Šaltukas ir niūrus oras tampa mažiau nejaukūs, kai mintys jau renkasi šalis, kuriose norisi apsilankyti, pailsėti, susipažinti su vietos kultūra ar tiesiog pasimėgauti saulėtais paplūdimiais. O sausis, anot „Novaturo“ pardavimų direktorės Rasos Barisienės, yra labai geras mėnuo planuoti atostogas, pirkti keliones, ir jomis pasirūpinti net iki kitų metų pradžios.

„Lietuviai keliauja aktyviai, labai džiaugiamės, kad žmonės nori keliauti. Šiuo metu populiariausios artimesnės kryptys – tai Egiptas, Tenerifė, ten, kur šilta. Yra ir tolimos kryptys – Tailandas, Šri Lanka, Meksika, Kuba – visas pasaulis jau yra atsidaręs ir labai laukia mūsų keliautojų“, – sako R. Barisienė.

Rasa Barisienė
Pašnekovė sako, kad tolimos kryptys rekomenduojamos ne tik šaltuoju sezonu, net ir vasarą verta aplankyti Indonezijos saloje esantį Balį, ar rinktis kitą, mums egzotišką kryptį, o kelionę įsigyti jau dabar, Juolab, kad kainų mažėjimas tikrai neprognozuojamas.

„Planuokitės, kainos puikios, galimybių keliauti yra. Dabar esamos kainos tikrai kils, nes kuro kaina ir kiti faktoriai tą lemia, bet šiai dienai, šį savaitgalį – mugių laikotarpiu, išpardavimų laiku tikrai yra daugiau galimybių“, – kviečia R. Barisienė nepraleisto progos ir pigiau įsigyti keliones.

Kaip pasirinkti tinkamiausią kelionės ir kainos santykį, pašnekovės vieningai sako, kad pagrindinis patarimas – įsigyti kelionę iš anksto.

„Nebetikėkite paskutinės minutės mitu, tai baigėsi. Jei nori keliauti didesne kompanija – paskutinė
Laura Bagdonienė
minutė yra tikrai netinkamas, nes būna tik likučiai. Jei turi aukštesnių reikalavimų, negausi tokios viešbučių ir krypčių pasiūlos, kaip renkantis iš anksto. Aišku, daug kas planuoja keliauti, tarkime, vaikų atostogų metu, tad jei planuoji iš anksto – visi žinome, kada bus rudens atostogos, žinome, kada žiemos atostogos, kada bus šventinis periodas – tikrai gali sutaupyti. Bet jei pagalvosi, kad po mėnesio vaikų atostogos, ką veikti, tai teks susimokėti už tą delsimą“, – sako L. Bagdonienė.
„Vasarą jau būtina planuoti, galima dar spėti ir į šį pavasarį su tolimesnėmis ir artimesnėmis kryptimis, ir slidinėjimu, ir pasišildymu, populiarėja ir pažintinės kelionės. Planavimas iš anksto atneša daugiau pridėtinių verčių, nes galite rasti tai, ko tikrai ieškote ir sutaupyti kainoje“, – antrina R. Barisienė.

Tiems, kurie pavargo nuo žiemos ir niūrių lietuviškų orų bei nori ilgai nelaukiant pasprukti į saulėtus kraštus, kelionių organizatoriai siūlo nepramiegoti galimybių.

„Egiptas, Tenerifė, Madeira, tolimesnės kryptys – tie patys Emyratai, ar Kuba, Tailandas – galima dar suspėti ir labai greitu metu išskristi ir pabūti. Kas nori slidinėjimo – Prancūzija, Italija, Andora privilios kiekvieną ir žmonės ras savo pasirinkimų“, – vardija R. Barisienė.

L. Bagdonienė sako, kad slidinėtojai puikiai žino savo pamėgtus slidinėjimo kurortus, tad jie ateina per kelionių organizatorius jau padarė savo namų darbus, tačiau pašnekovė primena, kad ekstremalaus sporto mėgėjai privalo pasirūpinti ne tik kelionės lūkesčiais, bet ir savimi.
„Jau retas vyksta į kelionę be draudimo, tai tikrai nėra ta suma, kuri išbrangina kelionės kainą, o, neduok dieve, jei kas atsitiktų, tektų labai daug susimokėti“, – primena L. Bagdonienė.