Feisbuko grupėje „Lithuania Grilling and Smoking“, kuri apjungia daugiau nei 26 tūkst. prijaučiančių BBQ ir grill kultūrai narių, aktyviai dalijamasi patarimais, receptais ir rekomendacijomis, kaip ir kokią mėsą kepti, kaip patobulinti savo kepimo įgūdžius ir praplėsti plačias grilinimo galimybes.

Tarp vieno populiariausių šašlykų receptų – grupės administratoriaus ir grilio šefo Tomo Petrylos įkeltas receptas, kurio autorius – grilio meistras Pavel Kolesnik.

„Tai PK (Pavel Kolesnik) šašlykas. Paprastai padaromas ir stogą raunantis. Tai bus visiškai „saugus variantas“, kai norėsiu nustebinti svečius“, – rašo T. Petryla.

Įprastai žmonės šašlykui marinuoti renkasi arba mineralinį vandenį, arba kefyrą, tačiau šis marinatas – tai tarsi kompromisas tarp šių dviejų populiarių marinavimo būdu – tereikia vieno neįprasto ingrediento.

Pavel Kolesnik šašlykas

Grilio šefas dalijasi produktų proporcijomis, kurias naudojo šiam šašlykui:

– 800 gr kiaulienos sprandinės;

– 500 ml airano (tai kefyrą primenantis natūraliai gazuotas rauginto pieno gėrimas - red. past.);

– 2 a. š. druskos (1 a. š. dedamas į svogūnus, o kitas į mėsą);

– 1 v. š. kaukazietiško šašlyko prieskonių;

– 4 vidutinio dydžio svogūnai.

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustome pusmėnuliais, rankomis pertriname su druska ir paliekame 15 min.

Pavel Kolesnik šašlykas

Mėsą įtriname prieskoniais ir druska, į ją suberiame svogūnus ir viską gerai išminkome. Galiausiai supilame airaną, pamaišome ir paliekame 3-4 val. šiltai.

Kepame ant tiesioginės kaitros, kol vizualiai mėsa atrodo gerai. Patiekti su adžika.

Pavel Kolesnik šašlykas

Komentaruose pats šefas P. Kolesnik pabrėžia, kad nereikėtų perlaikyti mėsos marinate, kadangi airanas yra gazuotas gėrimas ir iš mėsos gali nieko nelikti per didesnį laiko tarpą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)