Jogai reikia lankstumo

Joga gali padėti pasiekti kūno lankstumo, tačiau tai nereiškia, kad norint praktikuoti jogą, reikia būti lankstiems. Jogos pozos gali būti modifikuotos pagal tai, kiek esate lankstūs. Persitempę galite susižeisti. Ilgesnį laiką praktikuojant jogą, jūsų lankstumas pagerėtų, kaip ir pusiausvyra, ištvermė, pamažėtų tikimybė susižeisti atliekant kitus fizinius veiksmus.

Joga - tik tempimo pratimai

Jogos pratimai - ne tik tempimas, bet ir jėga, pusiausvyra. Pavyzdžiui, žemo įtūpsto, taip pat žinomo kaip Anjaneyasana, metu ne tik tempiami ir stiprinami raumenys, tačiau reikia ir išlaikyti stabilumą ir pusiausvyrą visas dvi minutes, o būtent tiek paprastai išlaikoma ši asana.

Joga yra religija

Joga turi dvasinių aspektų, tačiau tai nėra religija, pažymi Amerikos jogos asociacija. Kai kurie žmonės tiki, kad joga kilusi iš induizmo, tačiau joga atsirado anksčiau už induizmą.

Joga skirta moterims

Senovėje Indijoje jogą praktikavo vyrai. Tačiau šiomis dienomis 72 procentai praktikuojančiųjų yra moterys, kaip pažymima straipsnyje „Myth Buster: Yoga Myths Debunked“, interneto žurnale „Comfort in Style“. Dėl to vyrui gali būti šiek tiek nejauku ateiti į jogos užsiėmimą. Tačiau svarbu nugalėti šį įsitikinimą, kad joga skirta tik moterims, ir džiaugtis visais reguliarios praktikos teikiamais privalumais.

Joga pablogins esamas traumas

Tinkamai praktikuojant, joga neapsunkins esamos būklės, nepagilins traumų; priešingai, gali padėti. Joga gali padėti esant depresijai, skausmams, nerimui, nemigai, gali sumažinti kraujo spaudimą. Daugelis jogos asanų gali būti modifikuotos, kad būtų lengvesnės, būna ir itin lengvos formos jogos klasių.

Visos jogos formos - tai tas pats

Esti daugiau nei šimtas jogos stilių, pasak Amerikos jogos asociacijos. Įprastai praktikuojama Vinyasa joga - serijos viena į kitą pereinančių asanų, ypatingą dėmesį sutelkiant į kvėpavimą; Bikram joga - atliekama įkaitintame kambaryje, siekiant pašalinti su prakaitu toksinus; Yin joga, kurios metu koncentruojamasi į tempimą ir meditaciją.