Sekso į kardio treniruočių sąrašą nevertėtų įtraukti dėl kelių priežasčių.

Kardio treniruotė padidina širdies plakimą ilgesniam periodui, paprastai 20-30 minučių. Ji veikia visas pagrindines raumenų grupes ir intensyviausiu treniruotės periodu jūs prakaituojate ir sunkiai kvėpuojate.

Kardio treniruočių metu naudojamos didelės raumenų grupės (kaip kad bėgimo metu naudojami kojų ir rankų raumenys, plaukimo metu - visas kūnas). Sekso metu visos pagrindinės raumenų grupės paprastai nenaudojamos.

Kardio treniruočių metu turi būti pasiektas tam tikras intensyvumo lygis, tai reiškia, širdies plakimas turi padažnėti ir toks išlikti - apie 60-85% maksimalaus lygio. Nors gali būti, kad ir sekso metu sunkiai kvėpuojate, tai labiau susiję su hormonais ir tuo, kas vyksta su jūsų nervų sistema.

Kiek kalorijų sudeginama sekso metu, priklauso nuo daugybės veiksnių. Tas pats būtų klausti, ar vaikščiojimas sudegina daug kalorijų - juk tai priklauso nuo greičio, atstumo, trukmės, intensyvumo ir kt.

Jei tikrai manote, kad jūsų seksualinė veikla atitinka šiuos reikalavimus - tuomet seksas gali skaičiuotis kaip kardiotreniruotė. Tačiau pasak daugelio kalorijų skaičiuoklių, kalorijų sudeginama minimaliai - mažiau nei vaikštant ir nedaug daugiau nei sėdint. O ir kaip tiksliai tai galima būtų suskaičiuoti?

Svarbu atskirti, kad ne visa veikla yra treniravimasis. Žinoma, būdami „aktyviais“ sudeginsite daugiau kalorijų nei būdami neaktyviais. Tačiau jei sudeginate tik kelias papildomas kalorijas, tai nereiškia, kad sportuojate ar kad gaunate tokią pat naudą, kaip ir iš tikros treniruotės.